Бившият председател на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев отново е прокурор

...
Бившият председател на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев отново е прокурор
Коментари Харесай

Пламен Георгиев отново е прокурор в Специализираната прокуратура

Бившият ръководител на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев още веднъж е прокурор в Специализираната прокуратура. Законът му дава право да бъде възобновен и той съобщи желанието си да се върне в държавното обвиняване още на 31 юли, незабавно откакто Народното събрание одобри оставката му като антикорупционен началник.

Рекордно малко съвещание на прокурорската гилдия, траяло по-малко от 5 минути върна Пламен Георгиев в държавното обвиняване. Със задна дата - от 1-ви август той още веднъж е прокурор в Специализираната прокуратура.
Даниела Машева, член на Висш съдебен съвет - прокурорска гилдия: Защото решението на Народно заседание е от 31 юли и с цел да няма спиране на неговия юридически стаж, който по закона се зачита и като магистратски юридически стаж, за това е от 1 август.
Законът дава право на Пламен Георгиев да се върне като редови прокурор, а не като заместник-ръководител на Специализираната прокуратура, какъвто е бил преди този момент. Ако сегашният началник на Спецпрокуратурата Димитър Петров го предложи за собствен заместител Георгиев ще мине по общата процедура.

Даниела Машева, член на Висш съдебен съвет - прокурорска гилдия: След мнение на Етичната комисия се взима решение дали да бъде назначен на тази служба.
Пламен Георгиев подаде оставка от поста ръководител на Антикорупционната комисия в последния ден на юли. От април обаче той беше в отпуск поради абсурда с терасата към неговия апартамент. Проверка на Национална агенция за приходите не откри противоречие сред приходите и имуществото на фамилията на някогашния антикорупционен началник.

 Парламентът освободи Пламен Георгиев като шеф на КПКОНПИ Парламентът освободи Пламен Георгиев като шеф на КПКОНПИ
Шефът на антикорупционната комисия Пламен Георгиев подаде оставка и тя беше призната от Народното събрание със 120 гласа "за ", трима "против " и трима "въздържал...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР