Бившият правосъден министър и настоящ депутат Надежда Йорданова посочи тази

...
Бившият правосъден министър и настоящ депутат Надежда Йорданова посочи тази
Коментари Харесай

Ще стане ли Никола Минчев председател на НС?

Бившият правосъден министър и сегашен народен представител Надежда Йорданова уточни тази заран пред Българската национална телевизия, че Никола Минчев остава последното предложение на ПП-ДБ за ръководител на Народното събрание. По думите й, не е воден спор в парламентарната група за предложение на различен претендент за ръководител на Народното събрание от групировката.

 

Премиерът акад. Николай Денков обаче изрази друго мнение при постоянното включване онлайн във Фейсбук страницата на Министерския съвет, по време на което Денков дава отговор на въпросите на жители. 

Според премиера основно за решението ще е реденето на листите за идните през лятото европейски избори. Той уточни, че Никола Минчев е вероятен лидер на листа и тази негова роля би била несъвместима с председателския пост в Народното събрание.

 

“Така че дано забележим какви са дилемите, които имаме да решаваме през идващите месеци и тогава ще търсим най-хубавото развиване ”, добави Денков. 

 

" Аз съм извънредно институционален човек. Без да са минали процедури, без да е включено в диалога в парламентарната група, аз не мога да разясня каквото и да е било. Няма друго решение към този миг ”, съобщи обаче Надежда Йорданова в отговор на въпрос Минчев ли остава предлагането им за ръководител на Народното събрание. 

 

Минчев сега е зам.-шеф на Народното събрание и е някогашен негов ръководител.

 

Възможно е точно ген. Атанасов да поеме поста. За това стартира да се спекулира в медийното пространство през вчерашния ден като се приказва, че въпросът поражда напрежение в редиците на ПП-ДБ. 

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР