Бившият правосъден министър Христо Иванов е заложил бомбата в Търговския

...
Бившият правосъден министър Христо Иванов е заложил бомбата в Търговския
Коментари Харесай

Христо Иванов заложил "бомбата" в Търговския регистър

Бившият правосъден министър Христо Иванов е заложил бомбата в Търговския указател, разкрива " Труд ". Той оставил построения авариен център неработещ, като отказал да даде 100 000 лева за лиценз на “Oracle”. Това е научила медията от уволнени по времето, до момента в който Иванов бе министър на правораздаването, IT експерти от Агенцията по вписванията.
Малко преди той да влезе в правосъдното министерство, бил построен авариен център, в който да се дублира цялата информация. Ако имаше подобен център, нямаше да има срив на системата.
Самият Христо Иванов предизвести в обществената мрежа: “Ситуацията със срутва на Търговския указател е невиждана рецесия на националната сигурност”. Даде и съвет на премиера да свика Съвета по сигурността. “В началото на 2015 година бяхме подготвени с аварийния център. Спазени бяха всички условия за сигурността му – да е отвън София, на друга тектонична плоча. Затова избрахме конфиденциален обект на Държавната организация “Електронно управление”, който се намира на 350 км от София. Помещението е подземен, ремонтирахме го и го климатизирахме. И до през днешния ден климатиците несъмнено работят, само че само те. Сториджът (системата за запазване на данни), за който бяха платени към 350 000 лева, по този начин и не заработи”, описаха някогашни чиновници на Търговския указател. Причината била в безапелационния отвод на Иванов да заплати спомагателен лиценз на “Oracle”.
Идеята била изнесеният отвън София аварийно-възстановителен център незабавно да проработи, откакто стане срив в системата. Не е ясно за какво правосъдните министри след Христо Иванов – Екатерина Захариева и Цецка Цачев, не са създали нищо, с цел да проработи този център.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР