Бившият посланик на САЩ в Русия сподели пред “BBC какво

...
Бившият посланик на САЩ в Русия сподели пред “BBC какво
Коментари Харесай

Американски дипломат споделя какво е да преговаряш с Путин

Бившият дипломат на Съединени американски щати в Русия показа пред “BBC ” какво е да се опитваш да преговаряш с Кремъл и за какво президентът Владимир Путин няма да се съобщи елементарно във войната с Украйна. Джон Съливан е бил американският представител в Москва в навечерието на съветската инвазия в Украйна. Бившият американски дипломат е този, който е водил полемики с съветски високопоставени лица с вярата да се предотврати война, само че в последна сметка това по този начин и не е било реализирано.

„ Те изискваха гаранции за сигурността на Русия, само че не желаеха да приказват градивно за сигурността на Украйна. Никога не погледнаха оттатък своите опорни точки, това беше един фарс, “, споделя Съливан .

Когато екип на “BBC ” го пита дали Съединени американски щати би трябвало да работят по-усилено за продължение на тези договаряния, с цел да се опитат да сложат завършек на спора, той споделя, че президентът Владимир Путин не се е интересувал от договаряния и преди войната . По думи на Съливан съветският водач към момента не демонстрира сериозен интерес към сходен вид договаряния. Вместо това администрацията на Байдън се е фокусирала върху привличането на международна поддръжка за въоръжаването на Украйна и налагането на строги наказания на Русия. Наред с това, Съединени американски щати доставя на страната оръжия за милиарди долари, както и филантропична поддръжка.

В речта си, отправена през вчерашния ден,, че в действителност Западът е почнал войната и целеустремено употребява Украйна, с цел да се опита да нанесе „ стратегическо проваляне “ на Москва. Той добави, че Русия е тази, която се бори за своето битие, а не Украйна.

Въпреки неуспехите самообявената специфична военна интервенция на Москва, Съливан твърди, че в началото оповестените от Кремъл цели към този момент остават същите – да се „ денацифицира “ и „ демилитаризира “ Украйна. Бившият дипломат пояснява това като ясна цел за премахване на държавното управление в Киев и покоряване на украинския народ . Това е част от обрисуваната от президента Путин визия за наново сливане на съветските нации , които бяха разграничени след разпадането на Съветския съюз. Съливан счита също, че съветският водач има дълготраен проект на деяние и визия за това, което желае да реализира, от която няма да се откаже елементарно. Според него украинският народ също не би се отказал елементарно .

На въпрос какво би предиздвикало Путин да приключи войната, представителят на Съединени американски щати отговори: „ Той би трябвало да бъде уверен, че не може да завоюва. Путин ще удвои напъните си, до момента в който не се убеди, че просто няма по какъв начин да завоюва. Не съм сигурен какъв брой обилни би трябвало да са неуспехите на бойното поле, с цел да доближи до тази точка, само че през днешния ден той към момента не е покрай нея. “

„ Украинският народ няма да елементарни и да не помни. Дори президентът Зеленски да искаше да приключи войната, да направи териториални отстъпки и като цяло да се съобщи, украинският народ нямаше да му разреши. “, разяснява Съливан.

Предвид обстоятелството, че е налице такова военно, политическо и идеологическо опълчване от страна на Украйна, Съединени американски щати би трябвало да са подготвени за дълга война .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР