Бившият посланик на САЩ в ООН Ники Хейли написа в

...
Бившият посланик на САЩ в ООН Ники Хейли написа в
Коментари Харесай

Ники Хейли: Опитаха да ме обърнат срещу Тръмп

Бившият дипломат на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли написа в книгата си, че двама някогашни чиновници от администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп се опитвали да я извърнат против политиката на Тръмп.
Това тя написа в записките си, които би трябвало да излязат на пазара на следващия ден, оповестяват американските медии, представени от БГНЕС.
Хейли написа в книгата, че някогашният държавен секретар Рекс Тилърсън и шефът на кабинета в Белия дом. Джон Кели не били съгласни с политиката на Тръмп за овакантяване на съглашението за изменение на климата и други решения, само че вярвали, че " избавят страната " и желали да ѝ наложат своите убеждения.
" Бях шокирана ", написа Хейли, говорейки за среща с двамата чиновници при затворени порти.
„ Кели и Тилерсън ми се довериха, че когато се противопоставили на президента, те се пробвали да спасят страната. Те обявиха, че решенията им, а не тези на президента, са в най-хубавия интерес на Съединени американски щати. Тилърсън ми сподели, че повода да бъде срещу решенията на президента, е, ме в случай че той не го направи, биха умирали хора ", написа Хейли.
Според нея срещата е траяла повече от час, след което двамата в никакъв случай повече не се свързали с нея.
„ Вместо да ми го споделят на мен, трябваше да го кажат на президента, а не да ме молят да се причисля към тях. Трябваше да кажат на президента за какво са срещу и да подадат оставка, в случай че не им харесва това, което прави. Но да се подриват позициите на президента е в действителност рисково нещо. И това опонира на конституцията и желанията на американския народ. И беше обидно “, сподели Хейли.
Тръмп смъкна Тилърсън през март 2018 година, а Кели беше освободен през декември предходната година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР