Бившият посланик на САЩ в Киев Джон Хърбст описа възможната

...
Бившият посланик на САЩ в Киев Джон Хърбст описа възможната
Коментари Харесай

САЩ могат да унищожат руската икономика

Бившият дипломат на Съединени американски щати в Киев Джон Хърбст разказа вероятната реакция на Вашингтон, в случай че Русия анексира Украйна. По думите на дипломата такава експанзия от страна на Москва ще докара до тежки наказания.

Според дипломата, в случай че това се случи, Москва ще бъде изправена пред съществени ограничаващи ограничения. „ Вярвам, че в действителност съветската експанзия е опасност и не може да бъде подценена. Ако това се случи, мисля, че Съединени американски щати ще наложат доста съществени наказания “, сподели Хербст в ефира на телевизия „ Україна 24” и означи, че сходни ограничения могат да унищожат съветската стопанска система.

Американският посланик означи, че войната сред Украйна и Русия ще докара до огромен брой смъртни случаи и от двете страни. По-рано прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков съобщи, че Русия не съставлява опасност за никого, само че няма да пренебрегне дейностите, които са евентуално рискови за нейните ползи. Макар Кремъл на думи да твърди, че не е агресор, обстоятелствата сочат друго – през 2014 година Руската федерация нелегално анексира украинския полуостров Крим. Това е акт, който и до през днешния ден не е приет от интернационалната общественост.

Вчера украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че пълномащабна война с Русия е допустима. „ Това е най-лошото нещо, което може да се случи, само че, за жал, има такава опция ", сподели Зеленски, запитан за възможна война със прилежаща Русия, която през 2014 година лиши от Украйна Кримския полуостров и изпрати поддръжка за проруските сепаратисти в източната част на страната. В края на предишния месец Съединени американски щати дадоха обещание 60 милиона $ военна помощ за Украйна - преди в Белия дом да се организира среща сред американския президент Джо Байдън и украинския му сътрудник Володимир Зеленски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР