Бившият полузащитник, селекционер и изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев

...
Бившият полузащитник, селекционер и изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев
Коментари Харесай

Майкъла удари рамо на Боби Михайлов

Бившият полузащитник, селекционер и изпълнителен шеф на ЦСКА Георги Илиев приказва пред Спортал.бг по отношение на идния конгрес на Българския футболен съюз. предвижда триумф на Борислав Михайлов. Накрая той пожела шампионската купа да се завърне на стадион " Българска войска ".

" Мисля, че Боби Михайлов е по-подготвен от Митко Бербатов. Говоря като предприемач, въпреки че и аз съм бил футболист - имам три шампионски трофеи, играх полуфинал за КЕШ, занаятчия на спорта, станахме балкански първенци, победихме ПАОК в Атина, само че както и да е. От щаба на Бербатов до момента не съм видял съответна стратегия - ясно и тъкмо какво ще създадат, с цел да трансформират футбола. Окей, споделят, че ще създадат промени, само че по какъв начин? Какво ще стане с базите, с детско-юношеския футбол? Добре, ще разпределите 10 милиона от УЕФА сред 100 клуба. С тези пари всеки клуб ще си покрие разноските за храна и за екипировка да вземем за пример. Не виждам нещата да са професионално изложени.

Петър Величков е добър предприемач, само че осем години е бил в този Изпълком. Защо един път не излезе пред медиите и не сподели: " Това е неверно решение ". И освен пред медиите - и вътре в самия Изпълком. Аз съм бил в комисия и непосредствено съм се карал с четирима-петима сътрудници, имах друго мнение от тяхното. Значи осем години си бил в един екип и нито един път не си излязъл да кажеш нещо друго, не е доста правилно.

Както споделих, за мен Михайлов е по-подготвеният и предвиждам, че той ще завоюва. Лошо усещане ми прави, че се вадят кирливи ризи, плюе се, това не е вярно. Бербатов беше доста огромен футболист, би трябвало да държи равнище. Можело да се построи базата с 10 милиона по-малко. Е, хайде построи я! Ето, завоюва и се докажи като строител, давам ти период две години. Не е професионално! Стига кокошкарски работи! Нагледахме се към този момент на такива. Не бъркайте поколенията, всеки приказва, дано не бъркаме, гледайте самия човек.

Сто пъти съм казвал, че БФС не построява футболистите. Това става в клубовете. Нищо не можеш да контролираш извън в едно частно сдружение. Хайде Митко да стане президент и да звънне да управлява политиката на Венци Стефанов, Гриша Ганчев, Кирил Домусчиев, Наско Сираков, Крушарски… Как ще стане тази работа?! Факт е, че по времето на Михайлов се направи една превъзходна база, а това, че в този момент я разясняват по този начин ми прави неприятно усещане. Забравя се, че и министър председателят оказа помощ тогава за земята. Държавата би трябвало да оказва помощ на спорта, тя е притежател на базите.

Уважавам Боби, почитам и Бербо. Той потегли за огромния футбол от ЦСКА, наше момче е. Още тогава си личеше, че е необикновен гений. До този случай в този момент обаче той не беше стъпвал на " Армията ", откогато спря с футбола. Но тук към този момент отиваме към различен проблем, тъй като и Емо Костадинов не идва на " Армията ". Ицо Стоичков не беше идвал, Лечков, Любо Пенев, Стилиян Петров, Мартин - и те не идват. Трифон Иванов не идваше, Бог да го елементарни. Стойчо Младенов преди да стане треньор също не идваше. Това са топ легендите на българския футбол, никой различен клуб няма такива футболисти! Защо не идват? Питайте ги. Не е обикновено това. Може би ЦСКА няма метод към тези хора. Бербатов има място в ръководството на футбола, казвал съм го към този момент. Дори в този момент да загуби, рано или късно той ще влезе в ръководството.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР