Бившият полузащитник, селекционер и изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев

...
Бившият полузащитник, селекционер и изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев
Коментари Харесай

Майкъла: Боби Михайлов постъпи много правилно, че се върна

Бившият полузащитник, селекционер и изпълнителен шеф на ЦСКА Георги Илиев даде мнението си пред Sportal.bg по отношение на настоящите събития в българския футбол. Според Майкъла Борислав Михайлов е постъпил доста вярно като си е отдръпнал оставката, а Димитър Бербатов би трябвало да стане отговорник за " А " националния тим.

" Боби постъпи доста вярно! Помните след мача с Англия какво беше, кой ли не влезе в БФС - баретите, Национална агенция за приходите, ДАНС... Беше нещо ужасно, Боби се отдръпна краткотрайно, умря си, а в този момент, когато инспекциите свършиха и се видя, че няма нищо неправилно, си отдръпна оставката и завърна. Той е мощен футболен човек с позиции в УЕФА и съгласно мен ще завоюва и идващия Конгрес. Трябва обаче да делегира правата за шампионата на ПФЛ, да издейства страната да помогне финансово на клубовете за школите им и да извади президентите от Изпълкома - дано имат един представител вътре и толкоз.

Много пъти съм казвал, че казусът в българския футбол е в клубовете. Какво е отговорен Боби, че на ЦСКА - Лудогорец имаше един български футболист и 21 чужденци на терена?! Четирима треньори на националните тимове гледаха един българин титуляр! Това какво е? БФС ли е отговорен? Колко години към този момент приказваме за школите - оттова стартира всичко. Колко клуба имат качествени терени за ДЮШ? Колко клуба имат общежитие със стол за хранене и всички други нужни условия за ДЮШ?

Затова съм срещу формат с 16 тима - който дава отговор на изискванията, той има място в елита. Колко клуба дават отговор на изискванията? Бербатов подхвана тематиката за ДЮШ и ПФЛ - да не би да ми е чел всички изявленията от последните 10 години? Защото аз това го дублирам от 10 години. Хареса ми изявлението на Домусчиев след Изпълкома.

Иначе Митко е доста интелигентно момче, легенда, огромно име, има място в ръководството на българския футбол. От него българският футбол може единствено да завоюва. Не приказвам за президент на БФС. Според мен Бербатов би трябвало да стане отговорник за " А " националния тим - ще свърши добра работа! Емил Костадинов да си гледа младежките гарнитури, а Бербатов да се захване с мъжкия състав.

Забелязвам доста ненавист по отношение на Боби Михайлов, а някой сети ли се да му се извини? Покрай мача с Англия го изкараха какъв ли не, инспекции, инспекции. Е, в този момент като се оказа, че не излязоха никакви закононарушения и нередности в БФС, Боби не заслужава ли някакво опрощение! Ще повторя - за мен той постъпи доста вярно и търсете проблемите в клубовете! Те би трябвало да основат футболисти, те си вършат селекциите, с които нападат групите в европейските шампионати, клубните президенти играят голяма роля ", съобщи Георги Илиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР