Бившият полузащитник на Ювентус Пауло Дибала, който играе за Рома,

...
Бившият полузащитник на Ювентус Пауло Дибала, който играе за Рома,
Коментари Харесай

Пауло Дибала и Федерико Бернардески са свидетелствали по делото за финансови измами в Ювентус

Бившият полузащитник на Ювентус Пауло Дибала, който играе за Рома, даде показания по делото за финансовите измами на италианския тим със заплатите на футболистите през последните месеци на сезон 2019/20. Италианският национал Федерико Бернардески също е бил разпитван.

" Предложиха ни да се откажем от заплатите си за четири месеца - не помня тъкмо за кои. Много от нас бяха сюрпризирани от това предложение и не го одобриха, тъй като не искахме да се отхвърляме от заплатата си за толкоз доста месеци. Тогава ни предложиха да платим заплати за три от тези четири месеца през идващия сезон, а един да остане солидарно. Имахме колективен чат в " WhatsApp " със съотборници и Матео Фабрис. Когато стартира времето на проблемите с пандемията, някои отпътуваха, а някои останаха в Италия. По-късно имаше прессъобщение и доста хора си помислиха, че сме отказали четири месеца заплата - тогава никой не знаеше, че ще ни върнат парите за три месеца, заплатиха ги по-късно. Написаното в прессъобщението не беше правилно ", съобщи Дибала пред " CalcioMercato ".
 Ювентус понесе следващ тежък удар
Ювентус понесе следващ тежък удар

Дни, откакто италианските футболни управляващи лишиха на тима цели 15 точки

Показанията на Дибала бяха доказани и от Федерико Бернардески, който в този момент играе за Торонто.

" Спомням си, че след първичната оферта, която беше висока, някои възразиха и изрекоха неразбиране. Почти всички в началото бяха срещу отхвърли на четири месечни заплащания. И аз бях срещу - споделих, че са доста пари. Разбира се, част от екипа не сподели нищо, а някои се пробваха да намерят компромис ", сподели Бернардески.

В края на ноември 2022 година цялостният ръб на шефовете на Ювентус подаде оставка, който се свързва с финансови измами, в които е обвинено управлението на италианския клуб.

Полицията от италианското министерство на стопанската система и финансите проверява отчетните действия на Ювентус от 2018 до 2021 година за подправени финансови облаги.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР