Бившият полузащитник на Манчестър Сити Яя Туре смята, че мениджърът

...
Бившият полузащитник на Манчестър Сити Яя Туре смята, че мениджърът
Коментари Харесай

Легенда на Сити: Гуардиола е доволен от случилото се със Стърлинг

Бившият полузащитник на Манчестър Сити Яя Туре счита, че мениджърът на „ гражданите” Хосеп Гуардиола е бил доста удовлетворен след случилото се сред Рахийм Стърлинг и Джо Гомес от Ливърпул по време на лагер-сбора на Англия.

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт работи бързо, откакто двамата продължиха физически саморазправата си, която стартира по време на огромното дерби на Англия предходната неделя, извоювано от Ливърпул с 3:1.

„ Пеп Гуардиола вероятно е малко отчаян от решенията на Саутгейт. Рахийм е още млад и се учи. Ако мой състезател постъпи по този начин, да бъде сърдит и да покаже, че го е гняв, то аз ще бъда доста благополучен. Това значи, че той няма да се даде елементарно и желае да печели – това е значимото. Играчи без темперамент не ми харесват. Мисля, че хората преекспонираха случилото се въз основата в Сейнт Джордж. Играха мач в неделя, а ден по-късно се срещнаха за националния тим. Мениджърът не е бил въвлечен”, разяснява Туре пред Sky Sports.

Моуриньо отсече: Титлата е решена

„ За Рахийм този интервал в този момент е сложен. Цялото напрежение, което лежи на раменете му, битката с расизма, плюс обстоятелството, че игра на „ Анфийлд”, където почитателите искрено не го харесват. Нормално е да има реакция”, призна Туре.

Котдивоарският халф взе отношение също по расисткия скандал, който се случи по време на България – Англия. Полузащитникът призна, че неведнъж в кариерата си е трябвало да се оправя с този проблем. „ Мисля, че тимовете би трябвало да напущат терените при сходни обстановки. Това ще бъде огромно известие към ФИФА и УЕФА и те ще покажат, че футболистите са най-важни. Нужно е да се вземат решения, а ФИФА се нуждае от екип, който да се бори с този проблем”, приключи Яя Туре.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР