Бившият полузащитник на Ливърпул Шаби Алонсо бе обвинен в данъчни

...
Бившият полузащитник на Ливърпул Шаби Алонсо бе обвинен в данъчни
Коментари Харесай

Натопиха бивш халф на Ливърпул за данъчни измами

Бившият полузащитник на Ливърпул Шаби Алонсо бе упрекнат в данъчни измами, разгласи мадридрски съд.

Прокурорите в началото поискали наказване от 5 години зад решетките, само че след това съкратили на половина молбата си. Алонсо, международен първенец с Испания през 2010, бе упрекнат в това, че е употребявал компания, основана на португалксия остров Мадейра, с цел да избегне заплащането на 2 млн. евро под формата на налози на авторските си права към испанските управляващи.

Прокурорите декларирали, че измамите се случили сред 2010-2012, когато той бе състезател на Реал Мадрид. Съдът добави, че е било невероятно да разиска покриване на случая, откакто прехвърлянето на правата бил „ формализиран в контракта “, подписан през 2009 сред Алонсо и португалската компания. Алонсо, който приключи кариерата си през 2017 след престой в Байерн Мюнхен, е един от многото известни футболисти, които бяха погнати от испанските управляващи поради данъчни измами, свързани с авторски права.

Някои признаха измамите си като част от договорка за отбягване на затвор, в това число нападателят на Атлетико Мадрид Диего Коста и бранителят на Барселона Жерар Пике. По-рано тази година, данъчните управляващи хванаха в машинация нападателя на Ювентус Кристиано Роналдо и мениджъра на Тотнъм Жозе Моуриньо. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР