Бившият полузащитник и изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев коментира

...
Бившият полузащитник и изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев коментира
Коментари Харесай

Майкъла: ЦСКА ще освободи 70% от чужденците

Бившият полузащитник и изпълнителен шеф на ЦСКА Георги Илиев разяснява пред Sportal.bg обстановката в родния футбол. Според него към 70% от чужденците в ЦСКА-София ще бъдат освободени около пандемията с COVID-19 и финансовата рецесия, която произлиза от нея. Ето какво показа Майкъла:

" Трябва да се спре с привличането на чужденци, въпреки че не може и единствено с българи, тъй като равнището е доста ниско. Левски, ЦСКА и Локомотив (Пловдив) би трябвало да лимитират чужденците в съставите си. Не може в ЦСКА да имаме 23-ма чужденци, максимумът е петима. Разходите за 23-ма чужденци са доста съществени - заплати, квартири, самолетни билети.

Лудогорец е друго равнище, всички можем да се учим от тях. Те започнаха с базата и клубната организация, а ние желаеме да строим къща от покрива. ЦСКА добре направи Панчарево, в този момент идва ред на стадиона.

Мисля, че ЦСКА ще се освободи с към 70% от чужденците. Така мисля, по този начин би трябвало да бъде в тази рецесия. Никой не желае да харчи пари, без да получава. Треньорът би трябвало не взима 50 000 лв. заплата, а да вземе 100 000, когато завоюва Купата на България, като извърши задачите. Така би трябвало да е.

Щом тим като Царско село се надиграва и стои добре против Левски и ЦСКА, какво да приказваме повече. Значи равнището е доста ниско! ЦСКА би трябвало да обърне внимание на школата, едно хубаво общежитие да се направи на Панчарево, където да живеят юношите. За " Армията " ще би трябвало един сериозен рекламодател, който да си постави името пред стадиона, за 20-30 години, както е в Мюнхен. 60 милиона коства един суперлукс стадион за 25 000 фенове.

Когато преди време стъпих въз основата на Лудогорец, незабавно разбрах защо става въпрос. Разбрах, че не може " Лада " да се състезава с " Порше ". Като видиш какъв е рейсът на Лудогорец и какви са на останалите в " А " група, ти става ясна разликата. Макар че Боримиров преди време уреди на Левски също прекрасен рейс.

Не може да взимаш 50 000 лв. заплата и да не си я намалиш. Има хора с доста по-малки заплати, ти по какъв начин я карат в тази рецесия? На един служащ в някой хотел или ресторант, който в този момент е затворен, елементарно ли му е? Футболистите взимат по 40 000-50 000 лв. заплата. В такава обстановка ще си понижат заплатите, няма метод. Първо ръководителите би трябвало да си ги понижат, след тях хората от треньорския щаб, с цел да дадат образец, и по-късно футболистите.

Пламен Марков направи добра самодейност с набирането на средства за Джеки, тъй като ще трябват и средства след прибирането от Франция. Времената са сложни. Така че поучавам Пламен да продължи.

Грешка беше, че не се обърнах непосредствено към " папите " в ЦСКА и ЦСКА 1948. Визирам, несъмнено, Гриша Ганчев и Цветомир Найденов. Трябваше, когато търсихме помощ за интервенцията, да се обърна непосредствено към тях. А аз приказвах с " кардиналите " под " папите ", които споделиха, че клубовете не се интересуват. Ако се бях обърнал към папите - Гришата и Цветомир, щяха да откликнат.

ЦСКА 1948 да знаят, че е ниско равнище да се дават пари на крайник по почитател - излизаш, заставаш публично и помагаш. Другото не е съществено! БФС застана публично и оказа помощ, с помощта на Емо Костадинов. Така е обикновено. Пак ще поздравя Пламен за самодейността и дано продължи ", сподели Георги Илиев пред Sportal.bg . Снимки: Владимир Иванов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР