Бившият полицейски служител в Минеаполис, видян във видеоклип да затиска

...
Бившият полицейски служител в Минеаполис, видян във видеоклип да затиска
Коментари Харесай

18 оплаквания е имало срещу полицая, причинил смъртта на чернокож мъж в Минеаполис

Бившият полицейски чиновник в Минеаполис, забелязан във видеоклип да затиска с коляно врата на Джордж Флойд, е имал 18 предишни тъжби против него в полицията в Минеаполис, съгласно полицейското ръководство, предава CNN.
Не е ясно защо са били жалбите против офицера Дерек Шовин. Полицейското ръководство в Минеаполис не даде спомагателни детайлности.
Шовин беше уволнен тази седмица, дружно с трима други чиновници на полицията в града, които са участвали, когато Шовин затиска с коляно врата на Флойд. Полицията съобщи, че той се отзовал на сигнал за подправени пари в денонощен магазин.
Флойд, 46-годишен негър мъж, който е бил невъоръжен и с белезници се е оплакал, че не може да диша. Според управляващите той скоро бил разгласен за мъртъв в близката болница.
Директорът на полицията „ откровено съжалява “ за гибелта на Джордж Флойд след експлоадирането на митингите в града и запалването на полицейски сектор и настоятелно приканва за мир.
Смъртта на Флойд и видеоклипът на случая провокираха митинги из цялата страна и апели за търсене на наказателна отговорност против чиновниците на реда.
Само две от 18-те тъжби против Шовин са приключили с санкции, съгласно информация от полицейското ръководство. И в двата случая служителят на реда е бил осъден с „ порицателно писмо “.
Шовин не е единственият офицер, взел участие в случая с история на недоволства против него.
Срещу Бившият офицер Ту Тао е имало шест тъжби, подадени в полицията, една от които към момента се преглежда, съгласно оповестената в четвъртък обществена систематизирана информация. Останалите пет тъжби са завършени без санкции.
Срещу другите двама участващи чиновници няма подадени тъжби.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР