Бившият полицай в Минеаполис, обвинен в убийство на афроамериканец Джордж

...
Бившият полицай в Минеаполис, обвинен в убийство на афроамериканец Джордж
Коментари Харесай

Бившият полицай, обвинен в убийството на Джордж Флойд, укривал данъци

Бившият служител на реда в Минеаполис, упрекнат в ликвидиране на афроамериканец Джордж Флойд, е упрекнат в голям брой укривания на налози, заяви Би Би Си.
Дерек Шовин и брачната половинка му са упрекнати, че не са заявили доходи от разнообразни работни места и се твърди, че дължат близо 38 000 $ на щата Минесота.
Полицаят беше сниман да притиска с коляно върху врата Флойд съвсем девет минути, преди чернокожият да почине през май. Това провокира световни митинги и апели за промяна на полицията.
Шовин е уволнен от работата си и в този момент е изправен пред обвинявания в ликвидиране. Други трима чиновници също бяха уволнени и упрекнати в помагане и подбудителство към ликвидиране.
Шовин и неговата брачна половинка Кели Шовин, с която живеят разграничени, бяха упрекнати във Вашингтон по шест обвинявания за подкрепяне и подбудителство при подаване на подправени или лъжливи данъчни заявления и три обвинявания за подкрепяне и поддръжка при непредставяне на данъчни заявления в щата.
Те са упрекнати в незадоволително отчитане на взаимния си приход с 464 433 $ от 2014 година до 2019 година Това включва пари, които Шовин изкарвал с работа в ресторант, когато не бил на работа в полицията.
Според прокурор размерът на неплатените налози може да се усили, до момента в който следствията не престават.
В изказване окръжният прокурор Пийт Орпут съобщи, че укриването на налози е "да се взимат пари от джобовете на жителите на Минесота ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР