Бившият политик и бизнесмен Стоян Колев получи нови обвинения. Едно

...
Бившият политик и бизнесмен Стоян Колев получи нови обвинения. Едно
Коментари Харесай

Скандалният Стоян Колев на съд за неплащане на данъци

Бившият политик и предприемач Стоян Колев получи нови обвинявания. Едно от знаковите лица на Съюз на демократичните сили в Бургаска област и до неотдавна огромен бизнесмен от Айтос ще застане на следващия ден пред Окръжния съд по три разнообразни обвинявания за измами, разбра HotArena. 

Ако бъде приет за отговорен по най-тежкото – неплащането на налози за 346 026 лева посредством фиктивни покупко-продажби с парцели, Колев може да получи от 3 до 8 години затвор. Освен това е застрашен от конфискация на цялото имущество.


Според прокуратурата Стоян Колев трансферирал на своя служителка апартамент и 3 магазина в Карнобат, с цел да не бъдат иззети от страната поради неизплатените налози.
 Всичките покупко-продажби са осъществени в края на 2014 година Освен това предприемачът укривал налози в изключително огромни размери за интервал от близо 2 години от 2012 до 2014 година

Колев съзнателно забавил да разгласи публично банкрута на компанията си и в продължение на 7 месеца през 2014 година подавал документи с погрешно наличие, в които твърдял, че сдружението няма отговорности.
Припомняме, че Колев бе притежател на Хлебозавода в Айтос и верига магазини „ Перла “, само че поради съществени финансови проблеми загуби хлебозавода. Няколко пъти се опитва да стане кмет без необикновен триумф.

Само преди няколко месеца с решение на Върховния касационен съд (ВКС) той е приет за отговорен за причиняването на гибел на пътя, наказан условно на две години и половина с 5-годишен изпитателен период и лишен от правото да ръководи автомобил за 60 месеца, предават от flagman.bg.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР