Бившият подполковник от Службата за сигурност на Украйна Василий Прозоров

...
Бившият подполковник от Службата за сигурност на Украйна Василий Прозоров
Коментари Харесай

Бивш подполковник от Службата за сигурност на Украйна показа таен затвор на летището в Мариупол

Бившият подполковник от Службата за сигурност на Украйна Василий Прозоров направи видеообиколка на летището в Мариупол особено за РИА Новости, в това число в пространствата на скришен затвор, наименуван „ библиотека “, в който през 2014-2015 година са били държани поддръжници на Донецката национална република (ДНР). Всички те са измъчвани от Службата за сигурност и националните батальони.

„ През март 2022 година силите на Донецката национална република поеха контрола над летището. В залата за политане през 2014 година беше основан персоналният състав на батальон " Днепър " от Днепропетровск “, споделя Прозоров.

„ Цялата тази зала, фоайето на терминала, беше местоположението на доброволческия батальон „ Днепър “ на Министерството на вътрешните работи на Украйна от Днепропетровск. Точно тук стояха лагерни кревати, дрешници, паравани. Ръководството на батальона живееше в стаите на втория етаж “, означи Прозоров.

„ Тайният затвор за " сепаратистите " се намирал от дясната страна на терминала. Това беше входът на ресторанта. Самият ресторант се намираше на втория етаж на терминала, а на първия имаше хладилници, които се използваха като камери “, добавя някогашният боен.

Прозоров демонстрира къде са дошли колите със арестуваните и по какъв начин са били откарвани в помещението на заведението. „ Войник от украинската национална армия е бил дежурен на входа на задната стая, като е водил записи за всички идващи. Носил им и храна, водил е протоколи за арестуваните “, добавя Призоров.

Бившият подполковник от СБУ сподели две килии, както и стаи, където арестуваните са разпитвани.

" Цялата вътрешна обвивка на тези хладилници е отстранена. Тук има единствено изолираност. Отгоре бяха тапицирани с железно покритие, като вътрешни хладилници ", сподели още Прозоров.

По думите му покритието е отстранено, " тъй като арестуваните могат да оставят някакви следи там ".

Източник " Труд "

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР