Бившият пилот във Формула 1 и баща на световния шампион

...
Бившият пилот във Формула 1 и баща на световния шампион
Коментари Харесай

Верстапен-старши: Макс ми каза, че съм луд!

Бившият водач във Формула 1 и татко на международния първенец Макс Верстапен - Йос, през днешния ден дебютира в Световния рали шампионат - в асфалтовото рали “Ипр Белгия ”. Йос започва със Ситроен C3 в група WRC2 и също по този начин е деклариран и за белгийския рали шампионат.

50-годишният Йос има 106 старта във Формула 1, където се състезава за Бенетон, Симтек, Фуутуърк, Тиръл, Стюарт, Ероуз и Минарди. Той се възпламени по ралитата преди година и половина, този сезон дебютира в шампионата на Белгия, а рали “Ипр ” е едвам петото му такова съревнование в кариерата.

“Макс ме счита за вманиачен - по този начин Йос изясни втората си кариера на водач. - Но той ме схваща и му харесва. Всеки ден си приказваме по телефона. Казва ми, че съм вманиачен, само че също по този начин ми споделя, че щом се развличам, значи и на него му харесва. ”

Йос удостовери информацията на Макс отпреди няколко седмици, че международният първенец е тествал неговия C3 Rally2. Верстапен също по този начин описа и за какво е решил да се опитва в ралитата.
 Йос: Отдавна не давам препоръки на Макс Йос: Отдавна не давам препоръки на Макс
“Тук имаш неспокойствие на старта на всяка права, във Формула 1 стартът е един за деня - изясни Йос. - За мен е вълнуващо, тъй като пускам по осем пъти дневно в ралито, не познавам пътя, би трябвало да чувам навигатора и ми е забавно. ”

В първия ден на рали “Ипр ” Верстапен стигна до Топ 30 в генералното класиране и до Топ 10 в класирането на белгийския шампионат в предиобедните прави. На старта сутринта той съобщи, че задачата му е да стигне до финала в неделя, защото ралито е дълго и ще е доста тежко.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР