Бившият пилот от Формула 1 Дженсън Бътън определи шестимата най-добри

...
Бившият пилот от Формула 1 Дженсън Бътън определи шестимата най-добри
Коментари Харесай

Бътън определи своя топ 6 във Формула 1

Бившият водач от Формула 1 Дженсън Бътън дефинира шестимата най-хубави водачи, с които е споделял пистата в 17-годишната си кариера. Британецът се спря само на водачи, против които се е състезавал, или с които си е партнирал, с цел да може по-точно да реши качествата им.

"Винаги ми е било мъчно да съпоставям хора като Фанджо с Хамилтън, тъй като сред тях има десетилетия разлика и спортът е напълно друг. Очевидно Люис е в топ 6, както и Фернандо Алонсо. Бил съм съотборник и с двамата и знам, че те имат извънреден гений, въпреки и по доста друг метод. След това ще кажа Себастиан Фетел, тъй като той завоюва четири следващи трофеи, което е ужасно достижение. Сега има малко проблеми и прави някои глупави неточности, само че мисля, че това ще го направи още по-добър водач в бъдеще. След това би трябвало да кажа Макс Верстапен. Не се състезавах с него доста години, само че видях представянето му в сложни условия като Гран при на Бразилия през 2016 - беше брилянтно. Умопомрачително е какво може да прави той с болида ", разяснява Бътън, който стана международен първенец с Браун през 2009 година.

"Последните двама са от ранния ми интервал във Формула 1 - Мика Хакинен и, несъмнено, великият Михаел Шумахер ", приключи Бътън.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР