Бившият пилот на McLaren, Benetton и Ferrari във Формула 1

...
Бившият пилот на McLaren, Benetton и Ferrari във Формула 1
Коментари Харесай

Герхард Бергер: Хамилтън мисли само за пари

Бившият водач на McLaren, Benetton и Ferrari във Формула 1 Герхард Бергер изрази остра рецензия към седемкратния международен първенец Люис Хамилтън, който с купата си през тази година изравни великия връх на легендата Михаел Шумахер. Според Бергер британецът мисли единствено по какъв начин да изкара повече пари с бавенето на подписването на дълго чакания си нов контракт с Mercedes.

Според австриеца Люис също по този начин мощно желае да резервира ролята си на преобладаваща фигура, към която се концентрират всички старания на тотално преобладаващия от началото на турбохибридната епоха немски тим. Това е и повода британецът да лобира пред шефа Тото Волф за оставането на Валтери Ботас, който прави работата си на втори водач и негов асистент по най-хубавия метод, и отхвърлянето на опцията негов съотборник да стане Джордж Ръсел.

„ Хамилтън е изцяло обхванат от упоритостта си да продължи статута си на преобладаващата фигура в Mercedes, към която се концентрират всички старания на тима. Цяла седмица не спря да праща известия във всичките си обществени канали, когато стана ясно, че няма да се състезава поради ковид “, разяснява Бергер.

„ След надпреварата обаче не съумя да напише едно приветствие към Джордж Ръсел. Момчето, което на пожар трябваше да скочи в неговия болид и да го замести, и то по какъв метод го направи. Въпреки това всички видяхме, че Тото Волф и Mercedes също имат прикрит коз и когато и да е могат да го извадят на масата в лицето на Джордж “, приключи австриецът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР