Бившият пилот на Ферари във Формула 1 Иван Капели коментира,

...
Бившият пилот на Ферари във Формула 1 Иван Капели коментира,
Коментари Харесай

Бивш пилот на Ферари приветства Васьор

Бившият водач на Ферари във Формула 1 Иван Капели разяснява, че водач като Фредерик Васьор е бил изчезналият детайл в представянето на Скудерията през 2022 година.

Шефът на отбора Матиа Биното подаде оставка в края на ноември, а отборът към този момент разгласи, че от 9 януари отпред на Ферари застава Фредерик Васьор, който до края на този сезон управлява Алфа Ромео.

„ През 2022 беше видно, че на Ферари им липсва водач – изясни пред вестник La Gazzetta dello Sport Капели, който е един от последните италианци, карали за Ферари във Формула 1. – Другият огромен проблем беше, че отборът на процедура спря да развива колата си в средата на сезона. ”
 Сериозни заплати за новите шефове на Ферари, Макларън и Заубер Сериозни заплати за новите шефове на Ферари, Макларън и Заубер
Според Капели обаче, това, което остава след Биното, дава очаквания за положително показване следващата година.
 Помните ли по какъв начин Васьор избави кариерата на Хамилтън? Помните ли по какъв начин Васьор избави кариерата на Хамилтън?
„ Със сигурност, във Ферари работят положителни инженери – добави Капели. – През 2022 автомобилът беше бърз, само че имаше проблеми с надеждността, работата в бокса и тактиките. Но основата е добра. Липсваше водач, някой, който да води тима в вярната посока. И това е най-важният изчезнал детайл при Ферари. Надявам се, че Васьор ще ликвидира този минус. ”

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР