Бившият първи съветник на британския премиер Доминик Къмингс заяви, че

...
Бившият първи съветник на британския премиер Доминик Къмингс заяви, че
Коментари Харесай

Борис Джонсън е знаел за партито по време на локдаун, твърдят два източника

Бившият първи консултант на английския министър председател Доминик Къмингс съобщи, че Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е е знаел авансово за празненството с питиета по време на първия локдаун и се е съгласил то да се състои. Това изказване на Къмингс е доказано от втори източник пред "Скай нюз ", съобщи БНР.

В обновена версия на своя блог Доминик Къмингс споделя, че е изразил угриженост във връзка на събирането в градината на "Даунинг стрийт " през май 2020 година директно пред премиера и е подготвен да го удостовери под клетва. "Премиерът бе осведомен за поканите, знаеше, че това е празненство с питиета и той излъга в Народното събрание ", написа Къмингс.

Изпратената покана за празненството с предложение всеки да донесе питиета от основния частен секретар на Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е - Мартин Рейнолдс - стана публично притежание, като породи яд и докара до апели за оставка на премиера, в това число от депутати от неговата Консервативна партия. Ако се потвърди, че Джонсън е знаел авансово за събирането и е лъгал в Народното събрание, че е считал, че това е "работна среща ", той ще изпадне в още по-трудна позиция да остане на поста си.

Втори източник е удостоверил пред политическия редактор на "Скай нюз " Бет Ригби казаното от Къмингс, че министър председателят е бил предизвестен. От "Даунинг стрийт " не престават да отхвърлят, че Джонсън е знаел за събирането. Къмингс напусна "Даунинг стрийт " на 10 ноември 2020 година и от този момент е постоянен критик на Джонсън.

Не е известно какъв брой депутати на торите са изпратили писма до "Комитет 1922 " с искане за избор на съмнение в премиера. Според "Дейли телеграф " те са към 20, само че с цел да се стигне до подобен избор са нужни 54 писма.

Междувременно продължава следствието на държавния чиновник Сю Грей на празненствата на "Даунинг стрийт ". Очакваше се резултатите от него да станат известни тази седмица, само че към този момент има подозрения, че това е по-вероятно да се случи идната седмица предвид на непрекъснато постъпващите нови разкрития.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР