Бившият омбудсман Мая Манолова обяви старта на анонсирания от нея

...
Бившият омбудсман Мая Манолова обяви старта на анонсирания от нея
Коментари Харесай

Мая Манолова учреди гражданска платформа, ще я финансира с дарения

Бившият омбудсман Мая Манолова разгласи старта на обявения от нея след загубата на кметските избори в София план - основаването на нова гражданска платформа, която ще се споделя „ Изправи се “. Всеки жител ще може да подава своите сигнали за нередности посредством цифровата платформа на сдружението. А екипът, който застава до нея, ще провежда приемни за жители. Проектът пък ще се финансира посредством дарения.
„ Това не е партиен план и няма да прераства в партия, а е съдружие, юридическо лице с идеална цел в социална изгода и отбрана на гражданските права. Всички сме жители и от нас се чака да приказваме, а не да мълчим и да оставяме партиите да вземат решение вместо нас “, изясни Манолова. 
Учредители дружно с Манолова стават доста от известните лица, които я поддържаха в кметската акция. След тях са актьорите Деси Бакърджиева и Веселин Плачков, режисьорите Борис Панкин, Невена Андонова и Максим Генчев, олимпийският първенец по пукотевица Таню Киряков, певицата Кристина Димитрова, икономистът Бисер Манолов, Тихомир Валериев от " Зелена Обеля ", Вера Иванова от " Системата ни убива ", ген. Валентин Цанков и представители на доста други цивилен структури. 
Очаква се в понеделник към платформата да се причислят цивилен придвижвания, сдружения, инициативни комитети и браншови организации, като всеки от тях щял да резервира своята самостоятелност, макар че ще стоят зад общи дела. 
„ Гражданският напън е последната вяра за коректив на властта. Гражданите заплащат скъпо на партиите и институциите, а те са най-легитимният, мощният, само че и най-подценяваният инструмент на народна власт “, сподели още Манолова при оповестяването на новата гражданска платформа. 
„ Изправи се “ ще работи в общо девет области, измежду които почтени приходи и работа за всеки, отбрана против монополите, правосъдната промяна, битката против корупцията, обективна обществена система, налични опазване на здравето и обучение, чист въздух и храна, както и ще се бори против презастрояването.   

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР