Бившият омбудсман и настоящ кандидат за кмет на София за

...
Бившият омбудсман и настоящ кандидат за кмет на София за
Коментари Харесай

Манолова поставя в плик фирмата, която печели една от бързите поръчки за електробуси

Бившият омбудсман и сегашен претендент за кмет на София за идните локални избори Мая Манолова разкри пред публицисти, че ще " сложи в плик " компанията, която ще завоюва една от " бързите " поръчки на Столична община за закупуването на електробуси.

Припомняме, преди дни Манолова даде за образец публичната поръчка за сметосъбиране и транспортиране за 500 млн. лв., оповестена в навечерието на изборите, в случай, че договорите със сегашните сметопочистващи компании изтичат следващата година.

По думите й " бързите поръчки " този път са за публичните поръчки за закупуването на електробуси и електрически микробуси, като офертите би трябвало да бъдат отворени на 23 и 24 октомври, безусловно дни преди изборите на 27 октомври.

Манолова акцентира, че тези покупки са в полза на столичани, тъй като превозът до метрото в огромните столични квартали би трябвало да става по този метод. Тя запита за какво обаче публичните поръчки ще бъдат отворени два дни преди изборите.

Едната социална поръчка е трябвало да бъде отворена на 9 октомври , само че с смяна на параметрите на процедурата Столичното транспортно сдружение насрочва датата за 23 октомври , разкри Манолова. Според някогашния народен бранител става въпрос за харчене на голям запас, който ще се изразходва непрозрачно за това какви електробуси да бъдат закупени.

Манолова недоумява за какво за най-големите квартали се планува закупуването на електрически микробуси с девет седящи места. Представете си какъв брой души могат да бъдат превозени в микробус с 9 седящи места, посочи тя. Според нея изискванията в двете публични поръчки са ограничаващи и съгласно специалисти те са готови за избрани претенденти.

Кандидатът за столичен кмет разкри, че е подготвена да " сложи в плик " претендента, който ще завоюва едната поръчка, която е пренасрочена от 9 за 23 октомври , с цел да няма време да се развихри скандал с авансово избрания спечелил претендент. Според нея, в случай че нещата бъдат оставени по този начин директно преди изборите, въпросът може да бъде необратимо решен и няма да има време да стане скандал с претендента.

" Не е почтено пред столичани госпожа Фандъкова да афишира своята общинска листа в общински лечебни заведения , вършейки сякаш работата си като кмет. Мисля, че това не е почтеното отношение към столичани, с цел да се употребява общината за предизборна акция ", нападна Манолова актуалният столичен кмет Йорданка Фандъкова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР