Бившият олимпийски шампион по плуване Роланд Шуман (Южна Африка) беше

...
Бившият олимпийски шампион по плуване Роланд Шуман (Южна Африка) беше
Коментари Харесай

Олимпийски шампион по плуване бе наказан за допинг

Бившият олимпийски първенец по плуване Роланд Шуман (Южна Африка) беше осъден за една година поради приложимост на неразрешени субстанции. 39-годишният южноафриканец е дал позитивната допинг проба за GW501516 през май предходната година, оповестиха от Световната федерация по плуване (ФИНА).

Шуман тренира в опит да се класира за Игрите в Токио 2020. Той завоюва три медала, в това число злато с щафетата на 4 по 100 метра свободен жанр, на олимпиадата в Атина 2004. Шуман е също по този начин троент международен първенец, а също така сложи нов международен връх на 50 метра бътерфлай на шампионата на планетата в Монреал през 2005 година.

Наказанието на Шуман изтича на 17 май тази година. Субстанцията GW501516 е неразрешена от Световната антидопингова организация. Тя е в категорията на " хормони и метаболитни модулатори ". През 2013 година УАДА сигнализира спортистите, че GW501516 не е съумял да премине медицинските проби и съставлява токсична опасност за здравето, в случай че се употребява за възстановяване на успеваемостта.

Шуман може да апелира глобата пред Спортния трибунал в Лозана.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР