Бившият офицер от ГРУ Сергей Скрипал, отровен в Салсбъри, е

...
Бившият офицер от ГРУ Сергей Скрипал, отровен в Салсбъри, е
Коментари Харесай

Близък на Скрипал разказа подробности за дейността му, свързана със западното разузнаване

Бившият офицер от ГРУ Сергей Скрипал, токсичен в Салсбъри, е работил за американско-британска разследваща компания. Това заяви съветският предприемач Валери Морозов, който получи политическо леговище в Лондон през 2011 година

Той споделя, че е срещнал Скрипал в края на декември предходната година в съветски магазин във Англия. Скрипал разпознал Морозов, след което те си поговорили.

" Скрипал ми описа забавни неща, по-специално, че се връща от съветското посолство, т.е., той се е срещнал с приятелите си, явно представители на специфични служби, което той постоянно правел един път месечно ", сподели Морозов.

Според него Скрипал се е занимавал с разбори за разследваща компания. Морозов отбелязва, че Скрипал не се е страхувал за живота си. Той можел " умерено " да приказва за срещите си с съветски представители на специфични служби.

По-рано " Файненшъл таймс ", цитирайки източници в службите за сигурност, писа, че след 2010 година Скрипал продължавал да работи за разследващите служби на Англия и други непознати страни. Събеседниците на изданието позволяват, че това може да е станала повода за покушението над него.

Един от източниците във вестника декларира, че цената на Скрипал като действен източник на информация " бързо изчезнала ", само че той е могъл да разисква с " другарски " спецслужби опциите на съветското разузнаване. Друг член на силите за сигурност отбелязва, че Скрипал към този момент не е можел да се занимава с шпионски действия, само че би могъл да изясни кои са целите на Русия за изпращане на сътрудници на Запад, а също по този начин да опише за методите за вербовка и контраразузнаване.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР