Бившият областен управител на Варна Благомир Коцев коментира решението за

...
Бившият областен управител на Варна Благомир Коцев коментира решението за
Коментари Харесай

Бившият областен управител Коцев коментира оставката на настоящия - Смърков

Бившият регионален шеф на Варна Благомир Коцев разяснява решението за оставка от сегашния регионален шеф Марио Смърков в обществената мрежа.

, защото счита, че планувания за през днешния ден митинг е " акт на съмнение от страна на политическа партия, която е във властта и част от ръководството на страната ". По думите му след изговаряне на РДНСК и Министерство на регионалното развитие е станало ясно, че Коцев не е имал правото да издава заповед за контролиране на придвижване на коли по крайбрежната алея във Варна. Смърков уточни няколко съответни образеца и съобщи, че преди завръщането му на поста, съгласно Смърков, Областна администрация е спряла да работи и се виждат редица нередности.

В коментара си за напускането на Смърков Благомир Коцев също съобщи, че има подозрения, че в " регионалната администрация през последните месеци са се случвали нередности и евентуално злоупотреби заради неналичието на бистрота, в която се работи. " И разяснява, че е подал сигнал до Окръжна прокуратура - Варна.

" От няколко дни ревизирам уеб страницата на регионална администрация - Варна, с цел да видя заповедта и претекстовете, с които Смърков анулира моята. Оказва се, че на страницата не се отварят никакви документи от седмици. Очевидно не е инцидентен или краткотраен механически проблем. Това безспорно буди въпроса какви покупко-продажби и документи, които обществото не би трябвало да види, са се подписвали напоследък. Включително и заповедта, с която Смърков пуска колите по крайбрежната алея.

Затова през днешния ден предадох сигнал до Окръжна прокуратура, с който упорствам да бъдат тествани събитията към тези обстоятелства, както и за покупко-продажби, които са се случвали в регионалната администрация преди встъпването ми в служба, за които още предходната година бях сезирал икономическа полиция заради подозрения за злоупотреби и за които до през днешния ден не съм видял резултат от следствието.

Надявам се прокуратурата в този случай да бъде толкоз стимулирана и експедитивна, колкото и за инспекциите по отношение на мен по сигналите на депутата Балачев. ", приключва Коцев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР