Бившият областен управител на Добрич Динчер Хаджиев бе осъден на

...
Бившият областен управител на Добрич Динчер Хаджиев бе осъден на
Коментари Харесай

Ексобластен управител отнесе 2 години и 6 месеца условно и 2500 лева глоба

Бившият регионален шеф на Добрич Динчер Хаджиев бе наказан на 2 години и 6 месеца отнемане от независимост, чието изтърпяване е отсрочено с 5-годишен изпитателен период.

С присъдата Добричкият областен съд наложи на Хаджиев и санкция в размер на 2500 лв.. Наказанието на някогашния шеф е за осъществени закононарушения по работа, свързани с продажбата на парцели - държавна благосъстоятелност и на юридически лица, като казусът е изключително тежък, а нездравословните имуществени последствия за страната - обилни.

Престъпленията по член 282 и 283а от Наказателен кодекс са предизвикали обилни нездравословни последствия в размер на 665 743, 44 лв. и са осъществени като продължавани действие в съучастничество с Пламен Ганев, който работил като помощник и улеснявал Хаджиев в продажбата на парцели.

Подсъдимият Ганев е някогашен шеф на дирекция „ Административен надзор, районно развиване и държавна благосъстоятелност “ в регионалната администрация на Добрич по времето на Динчер Хаджиев.

Добричкият областен съд призна и Ганев за отговорен за закононарушения по работа, като казусът също е изключително тежък и продължаваното закононарушение е обвързвано с продажбата на благосъстоятелност на юридическо лице. Настъпилите нездравословни последствия са обилни - в размер на 665 743,44 лв..

Той е наказан и за това, че в качеството на длъжностно лице, още веднъж като помощник на регионалния шеф, е съгласувал процедура по правене на контракт за продажба на държавен парцел за полза на 3 физически лица, както и за полза на юридическо лице. Съдът наложи на Пламен Ганев наказване 2 години и 6 месеца отнемане от независимост, чието изтърпяване е отсрочено с 5-годишен изпитателен период, като и му наложи санкция в размер на 2500 лв..

Третият обвиняем по делото с извънреден публичен интерес, предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Добрич – някогашният началник-отдел на кадастъра, Костадин Костадинов, бе приет за отговорен за продължавано закононарушение по член 282, алинея 2, по отношение на алинея 1 от Наказателен кодекс, като съдът му наложи наказване 9 месеца отнемане от независимост с изпитателен период от 3 години. С дейностите си Костадинов също е нанесъл обилни нездравословни последствия за страната – имуществени в размер на 135 102 лв..

Присъдата на трите длъжностни лица, заемали отговорно служебно състояние, предстои на обжалване и митинг пред Апелативния съд в 15-дневен период от през днешния ден.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР