Бившият областен управител на Бургас и ексобщински съветник в Созопол

...
Бившият областен управител на Бургас и ексобщински съветник в Созопол
Коментари Харесай

Бивш областен управител на Бургас: Емисари даваха по 5000 евро на общински съветник в Созопол, за да се продаде земята при Алепу

Бившият регионален шеф на Бургас и ексобщински консултант в Созопол Константин Гребенаров направи скандални разкрития за стрежа при Алепу. Пред камерата на предаването " Тази събота " по bTV той изясни, че през 2008 година са предложили по 5 хиляди евро на общински съветници, с цел да гласоподават Общината да продаде земята край Шофьорския плаж.



Припомняме, че Гребенаров бе част от локалния парламент в интервала 2007-2009 година, след което стана губернатор на Бургас. Той е един от най-големите съперници на някогашния кмет Панайот Рейзи.

По думите му са идвали емисари, които са предложили тази огромна сума.

Върховната административна прокуратура стартира инспекция изграждан ли е ваканционен комплекс при укрепването на свлачището при Алепу. През 2005 година община Созопол се включва в сдружение " Алепу вилидж ", като апортира в капитала му 29 декара " изоставени ниви " на брега на морето.

Земите са оценени по 42 лева за квадратен метър. След три години Общината продава присъединяване си в сдружението на останалите акционери за малко над 2 млн. лева, а нивите стават урбанизирана територия.

Според Гребенаров евентуално някои от съветниците са взели парите: „ Имаше 8-9 индивида, които бяхме срещу тогавашния кмет Рейзи и продаването на земята, казахме, че няма да гласуваме, когато влязохме, 4-ма се оказахме срещу, 12 гласоподаваха „ за “, поясни той. Това са били, с изключение на него, Христо Бардуков, Росен Деспов, Димитър Желев.

Първоначално желанията бяха доста положителни, Общината взе участие със земя, на която ще се построи туристически комплекс, който администрацията ще има част и ще печели средства, изясни още Гребенаров.

Строежът стартира предходната зима. След публично недоволство премиерът Бойко Борисов разпореди инспекция. Установено беше, че като укрепва свлачището, вложителят построява и ваканционно населено място и машините стопираха, само че за малко.

Нови инспекции не откриха нарушаване. Стана ясно, че към този момент се строи на два стадия: първо се укрепва брегът, след това ще се построява комплексът. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР