Бившият номер 8 в света Радек Щепанек става част от

...
Бившият номер 8 в света Радек Щепанек става част от
Коментари Харесай

Бивш треньор на Джокович започва работа с Григор Димитров

Бившият номер 8 в света Радек Щепанек става част от екипа на Григор Димитров от шампионата от сериите " Мастърс " в Рим. Надпреварата е последната подготовка преди кулминационната точка на сезона на клей - " Ролан Гарос ".

По време на конкуренцията в Мадрид родния тенисист публично се раздели с Дани Валверду, с който работиха дружно в продължение на три години. 40-годишният Щепанек се причислява към Андре Агаси в щаба на българина, като двамата с носителя на осем трофеи от Големия шлем работиха преди този момент с сегашния №1 Новак Джокович от ноември 2017 до април 2018 година

Чехът стартира спортната си кариера през 1996 година и 21 години е част от тура. На сингъл записва 384 победи и 302 загуби, завоюва пет трофеи и стигна до №8 в международната класация. Най-доброто му достижение в шампионатите от Големия шлем е четвъртфиналът на " Уимбълдън " през 2006 година

На двойки Щепанек печели два шампионата от Големия шлем - Australian Open през 2012 и US Open идната година, като игра полуфинали на три пъти в другите два шампионата от Шлема. През ноември 2012 година стигна до №4 при дуетите, като също по този начин завоюва и 18 трофея.

Два пъти подвига " Купа Дейвис " за Чехия - през 2012 и 2013 година, а на олимпийските игри в Рио през 2016 година печели бронзов орден на смесени двойки.

През годините в кариерата му не липсват и противоречиви моменти, само че е и измежду експертите във връзка с игра на мрежата, на това по какъв начин се разрушава играта на съперника и по какъв начин неведнъж можеш да сменяш тактиката си по време на мач.

Малко откакто се отхвърли от професионалния тенис поради съществени контузии в региона на гърба след навършване на 30-ата си годишнина, някогашният №8 в света влезе в екипа на Новак Джокович по специфична рекомендация на Андре Агаси, като двамата работиха с Джокович до Мастърса в маями през 2018 г.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР