Бившият номер 7 в световната ранглиста Ришар Гаске продължава без

...
Бившият номер 7 в световната ранглиста Ришар Гаске продължава без
Коментари Харесай

Гаске продължава без загубен сет в София

Бившият номер 7 в международната класация Ришар Гаске продължава без изгубен сет на шампионата по тенис от сериите АТР 250 в София с награден фонд 389270 евро.

34-годишният французин се класира за четвъртфиналите след триумф над участващия с " уайлд кард " чешки гений Йонаш Форейтек с 6:4, 6:2.

Гаске беше доста ефикасен при личното си подаване. Той избави и двете благоприятни условия за пробив на противника, като пласира 8 аса и загуби единствено 8 от 45 разиграни точки в мача, когато сервираше.

Той взе ранен задатък от по 3:1 гейма и в двата сета, а във втория съумя да стигне и до още един брейк за 5:2, с което дефинитивно реши дуела.

19-годишният Форейтек, първенец за юноши от Откритото състезание на Съединени американски щати през предишния сезон, напуща София с първата си победа в Тура на АТР, която реализира против осмия подложен Марин Чилич в първия кръг.

Гаске, който има 15 трофеи в кариерата си, пък се стреми към първи полуфинал за 2020 година. Следващият му противник ще бъде италианецът Салваторе Карузо.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР