Бившият номер 31 в света Сергей Стаховски разкри, че е

...
Бившият номер 31 в света Сергей Стаховски разкри, че е
Коментари Харесай

Украински тенисист: Отказах 100 хил. долара, за да загубя мач на Аустрелиън Оупън

Бившият номер 31 в света Сергей Стаховски разкри, че е отказал голямата сума от 100 хиляди $ от уредници на черно тото, с цел да загуби мача си от първия кръг на Откритото състезание на Австралия през 2009 година против французина Арно Клеман.

Тенисът е един от спортовете, които страдат най-вече от мафията със спортните залози, само че по-често тя се насочва към тенисисти отвън топ 200 на международната класация, а в този момент за първи път състезател от елита, който е спечелил четири трофеи от Тура в кариерата си, разкрива, че е получил такова предложение. “Предложиха ми го двама души, които обявиха, че са подкрепени от “инвеститори”. Отказах им, само че все пак изгубих мача, макар че водех с 2-1 сета”, показа Стаховски.

След срещата украинецът е подал сигнал до органа, който се бори с уредените мачове в тенис – Агенция за тенис интегритет (ITU). “Те ме попитах кой ми е направил предлагането. А аз ги попитах: “Готови ли сте да предпазите фамилията ми? Защото те са единствено пионките, а хората зад тях са рискови. Цялото ми семейство е в Украйна”. Те ми дадоха отговор, че не могат да ми подсигуряват нищо”, добавя Стаховски, който реализира звездния си момент през 2013 година, когато победи Роджър Федерер във втория кръг на Уимбълдън в четири сета и постави завършек на невероятната серия на швейцареца от 36 следващи четвъртфинала в шампионати от Големия шлем.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР