Бившият номер 3 в света Григор Димитров не се наслади

...
Бившият номер 3 в света Григор Димитров не се наслади
Коментари Харесай

Димитров: Няма да играя много турнири рано през сезона

Бившият номер 3 в света Григор Димитров не се наслаждения на сполучлива 2019 година в кариерата си, откакто страдаше от контузия на рамото, само че българинът съобщи, че няма да се бърза в опитите си да се завърне измежду топ тенисистите.

Първата ракета на България имаше проблеми с рамото при започване на предходната акция и бе надалеч от най-хубавата си форма, когато се завърна в игра, макар че доближи до полуфиналите на Ю Ес Оупън и Мастърса в Париж. „ 2019-а несъмнено е година, която ще помня до края на живота си. В момента сортирам деликатно тренировките си, с цел да се движа в вярната посока. Не бързам, което също е позитивно “, стартира той в Сидни преди старта на дебютното издание на отборната конкуренция ATP Cup.

Травмата в рамото бе първата сериозна травма в кариерата на българина и той показа, че ще ограничи броя на шампионатите, в които ще взе участие, в частност тези при започване на годината. „ Няма да играя доста шампионати рано през сезона, ще се вардя физически. Това е цел номер 1. Не бях конкурентен в последните четири месеца от предишния сезон и това докара до доста подозрения, както и до спад в ранглистата. Същевременно обаче, съумях да се възстановя оптимално бързо и в този момент се надявам, че мога единствено да се усъвършенствам оттук нататък. Ще се съсредоточвам върху това “, добави той.

Освен че ще взе участие за България в отборното състезание, Григор ще бъде и капитан на отбора. „ Предизвикателство е, без подозрение. За мен постоянно е било фантазия да бъда от другата страна – мисля, че да си треньор в никакъв случай не е елементарно. Не знам дали ще бъда добър ментор. Мога единствено да оказа помощ с опита си и да го споделя с останалите “.

ATP Cup, който започва в петък, ще включи 24 тима, разграничени в шест групи в Сидни, Пърт и Бризбън, като осем от тях ще продължат към елиминациите. Димитров започва на следващия ден против британеца Дан Еванс от 10:00 часа, а преди този момент на корта ще излязат Димитър Кузманов и Камерън Нори. Освен Англия, в групата на България са още отборите на Белгия и Молдова. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР