Бившият номер 1 в тениса Анди Мъри сензационно обяви, че

...
Бившият номер 1 в тениса Анди Мъри сензационно обяви, че
Коментари Харесай

Анди Мъри през сълзи: Не мога повече, отказвам се!

Бившият номер 1 в тениса Анди Мъри сензационно разгласи, че " Аустрелиън Оупън " може да бъде последния му шампионат. Носителят на три трофеи от Големия шлем разгласи решението си със сълзи на очи на конференция в Мелбърн. Той изясни, че изпитва непоносими болки в дясното бедро, като към момента не може да се възвърне от интервенцията.

" Не съм сигурен, че ще мога да играя с тази болежка още четири или пет месеца. Не се усещам добре. Имам проблеми отдавна. Имам непрекъснати болки през последните 20 месеца. Направих всичко, което беше допустимо, с цел да се опитам да се възвръща, само че нямаше огромен триумф. Намирам се в по-добро положение, в сравнение с преди шест месеца, само че към момента болката е сериозна. Мога да играя на равнище, само че не на равнището от преди ", съобщи шотландецът.

Снимка: Getty Images

" Болката е прекомерно огромна, в действителност. Не желая да не преставам да играя по този начин. Тя не ми разрешава да се любувам на мачовете, тренировките или което и да е от нещата, които обичам в тениса ", сподели още той.

Шотландецът изясни, че мисли за нова интервенция. " Сериозно го премислям. Това може да ми обезпечи по-добро качество на живот и да ме освободи от болката. Някои спортисти са го правили и са се прибирали към надпреварите, само че няма гаранция за това. Ако го направя, ще е с цел да имам по-добър живот. ", добави Мъри.
Сълзите на спечелилия: В 3:00 ч. през нощта Мъри не сдържа страстите си Британецът реализира най-голямата си победа след дълго лечение на травма
Двукратният олимпийски първенец ще взе участие на Откритото състезание на Австралия. На старта той би трябвало да играе против поставения под номер 22 Роберто Баутиста Агут (Испания).



Мъри има три трофеи от Големия шлем - US Open (2012), " Уимбълдън " (2013, 2016) и два златни олимпийски медала.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР