Бившият номер 1 в световната ранглиста по тенис Роджър Федерер

...
Бившият номер 1 в световната ранглиста по тенис Роджър Федерер
Коментари Харесай

Федерер: Щастлив съм от решението да играя на клей

Бившият номер 1 в международната класация по тенис Роджър Федерер (Швейцария) съобщи, че е удовлетворен от взетото решение още веднъж да играе на червени кортове след тригодишна пауза.
Федерер пропусна шампионатите на клей в предходните два сезона, а за последно игра на тази настилка през май 2016 година в Рим.

Той ще направи завръщането си на алено през тази седмица в конкуренцията от сериите "Мастърс " в Мадрид, където има три трофеи през 2006, 2009 и 2012 година.

"Щастлив съм от решението, което взех през декември, когато почувствах, че още веднъж желая да играя на клей. Смятам, че то е вярно. Не съм съжалявал по време на подготовката ми за сезона на алено, не съм си казвал: "Може би не трябваше ". Щастлив съм, че съм в Мадрид и съм удовлетворен, че още веднъж ще играя на тази настилка ", съобщи 37-годишният Федерер.

"Отне ми известно време да привикна с разиграванията, с конструирането на точките, тъй като на алено се играе повече от главната линия, има опция топката да се повдига повече, да се употребяват по-остри ъгли. Ще бъде забавно и занимателно, само че никога и прекомерно изискващо ", добави той.

Федерер, който завоюва 101-ата си купа в Маями в края на март, е подложен под номер 4 след първенеца от 2011 и 2016 година и лидер в международната класация Новак Джокович (Сърбия), петкратния победител Рафаел Надал (Испания) и защитаващия купата си Александър Зверев (Германия).

"Ще бъде завладяващо за мен по какъв начин ще се показва в шампионата. В никакъв случай нямам огромни упования. Но в това време знам, че всичко е допустимо. В Мадрид кортовете са малко по-бързи. Ще бъде забавно да забележим по какъв начин ще се развият нещата ", сподели той.

Швейцарецът започва непосредствено от втория кръг, в който чака спечелилия от дуела сред Ришар Гаске (Франция) и испанския младеж Алехандро Давидович Фокина, който игра полуфинал в Ещорил през предходната седмица. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР