Бившият номер 1 в световната ранглиста по тенис Анди Мъри

...
Бившият номер 1 в световната ранглиста по тенис Анди Мъри
Коментари Харесай

Мъри отлага завръщането си на корта

Бившият номер 1 в международната класация по тенис Анди Мъри (Великобритания) отсрочи завръщането си на корта поради проблем с оток на костта в резултат на интервенцията за промяна на тазобедрената става, която избави кариерата му през предходната година.

Трикратният първенец в шампионатите от Големия шлем за последно игра в "Купа Дейвис " през ноември, а в края на декември той разгласи, че не е се усеща в задоволително положително положение и ще пропусне започващото на 20 януари Открито състезание на Австралия, само че се надява, че ще може да играе още веднъж през февруари.

"Този оток на костта лиши повече време за лекуване от плануваното, тъй че няма да вземам участие в шампионатите в Монпелие и Ротердам през февруари ", съобщи 32-годишният шотландец за "ББС ".

"Не желая да избързвам. Ще послушам тялото си и ще се завърна на корта, когато пристигна точното време ", добави той. Мъри претърпя интервенцията за промяна на тазобердената става през февруари предходната година, след което се завърна в игра на двойки през юни.

През август той възобнови кариерата си и на сингъл, като до края на сезона взе участие в шест шампионата и завоюва купата в Антверп. Британецът е 127-и в международната класация сега.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР