Бившият номер 1 в световната ранглиста по тенис Анди Мъри

...
Бившият номер 1 в световната ранглиста по тенис Анди Мъри
Коментари Харесай

Мъри готов за игра на сингъл най-рано след девет месеца

Бившият номер 1 в международната класация по тенис Анди Мъри (Великобритания) чака да бъде подготвен да играе още веднъж на сингъл най-рано след девет месеца. 32-годишният шотландец претърпя интервенция на бедрото през януари, само че се нуждае от доста време, с цел да възвърне мускулните нишки и силата на крайници си.

Мъри се завърна на корта през предишния месец и завоюва купата на двойки с испанеца Фелисиано Лопес на шампионата на трева в лондонския Куинс Клъб. Той се включи в схемата при дуетите и на " Уимбълдън ", само че отпадна във втория кръг в тандем с Пиер-Юг Ербер (Франция) при мъжките двойки и в третия кръг на смесени двойки със Серина Уилямс (САЩ).

" По време на интервенцията са се получили съществени деформации на мускулните нишки и ще би трябвало доста време и усилена физическа работа, с цел да се възстановят изцяло. Силата в крайници няма да се върне за 3-4 месеца, по-скоро ще отнеме сред 9 и 12 месеца. Със сигурност мускулите ми би трябвало да доближат още веднъж едно несъмнено равнище, с цел да мога отново да играя на сингъл. В противоположен случай, в случай че нужната напрягам я няма, може още веднъж да получи увреждане ", разяснява Мъри за ББС.

Трикратният първенец в шампионатите от Големия шлем ще премине специфична кондиционна стратегия в идващите 4-6 седмици. " Щастлив съм, че не изпитвам болки и желая да върна естественото положение на бедрото ми. Когато силата в него се върне, ще мога още веднъж да се състезавам ", добави той.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР