Бившият номер 1 в световната ранглиста Анди Мъри ще прекрати

...
Бившият номер 1 в световната ранглиста Анди Мъри ще прекрати
Коментари Харесай

Тежък удар за тениса - Анди Мъри прекратява кариерата си

 Джокович, Надал и Федерер с леки противници на старта в Австралия
Бившият номер 1 в международната класация Анди Мъри ще приключи кариерата си през 2019 година. Британецът показа, че по всяка възможност шампионатът от Големия шлем " Аustralian Open " ще е последният негов шампионат в професионалния тенис.

Мъри не сдържа страстите си в залата за конференции. През последните към две години той има съществени проблеми с хълбока и изпитва непрекъснати болки, които му пречат да си върне равнището на игра. Именно това е в основата на решението му да спре с дейния спорт, с цел да може да си запази здравето.

" Изпитвам болки от над 20 месеца, просто не се усещам въобще добре. Направих всичко, каквото се чака от мен, с цел да може болката да отмине, само че тя се появява още веднъж и още веднъж. Наистина ми е тъжно и тежко. Иска ми се някак си да играя на Уимбълдън и там да изиграя последния си мач, само че не знам дали ще устоя на болката.



Не мога да упражнявам обикновено, не мога да играя обикновено. Болката си е тук. Преди шест месеца бях по-зле, в този момент съм по-добре. Това обаче ми пречи да се любувам на спорта. През предишния месец споделих пред моя екип, че това не може да продължава по този начин.

Не съм сигурен, че ще устоя на болката за няколко месеца и има късмет Australian Open да бъде последният шампионат в моята кариера. Това, което мога да направя, е да се оперирам, само че с цел да пребивавам малко по-леко в естествения живот. Дори когато върша обикновени неща, като да вземем за пример да се обличам, изпитвам болежка ", сподели Мъри.

Британецът е троент победител в шампионати от Големия шлем и има на сметката си общо 45 триумфа в съревнования от календара на ATP през своята кариера. Мъри стопира с тениса на 31 години и несъмнено това е голям удар за този спорт.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР