Бившият номер 1 в света Новак Джокович започна участието си

...
Бившият номер 1 в света Новак Джокович започна участието си
Коментари Харесай

Джокович с летящ старт в Монте Карло

Бившият номер 1 в света Новак Джокович стартира присъединяване си на шампионата от сериите Мастърс в Монте Карло с експресна победа над своя съотечественик Душан Лайович. Джокера даде единствено един гейм на своя противник и го победи с 6-0, 6-1 за 56 минути игра.

Джокович, който неотдавна възобнови работа с дългогодишния си треньор Мариан Вайда, бе праволинеен на корта в първата част и изгуби единствено осем точки, с цел да стигне до бързо 6-0. Вторият сет бе по-равностоен, само че Лайович пропусна и четирите благоприятни условия за пробив, които се откриха пред него, до момента в който Новак взе подаването на противника си два пъти и в последна сметка стигна до триумфа, преди да е минал един час. Във втория кръг за 9-ия подложен в схемата Джокович следва нов балкански конфликт - той ще се изправи против хърватина Борна Чорич, който се наложи над ветерана Жулиен Бенето с 6-2, 6-3.

През юли предходната година Джокович получи травма на лакътя на четвъртфиналите на "Уимбълдън " и беше отвън корта към шест месеца. Той се върна през януари за Откритото състезание на Австралия, само че отпадна в четвъртия кръг. През февруари сърбинът претърпя интервенция на лакътя. Джокович игра през март на шампионатите от сериите "Мастърс " в Индиън Уелс и Маями, където обаче отпадна във втория кръг.

Джокович има две трофеи от Мастърса в Монте Карло, а евентуален негов противник в четвъртия кръг е 10-кратният първенец Рафаел Надал, само че преди този момент той може да се срещне с петия подложен Доминик Тийм в трети кръг./БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР