Бившият номер 1 в света Новак Джокович се класира за

...
Бившият номер 1 в света Новак Джокович се класира за
Коментари Харесай

Джокович е първият полуфиналист на Уимбълдън

Бившият номер 1 в света Новак Джокович се класира за първия си полуфинал в шампионат от Големия шлем от 2016-та година насам, откакто победи японеца Кей Нишикори с 6-3, 6-3, 6-2, 6-2 в мач от четвъртфиналите на Уимбълдън.

Джокович демонстрира страхотна форма от началото на конкуренцията и през днешния ден още веднъж бе на висота против 24-ия подложен, с цел да стигне до триумф за два часа и 24 минути игра. Сръбският тенисист стартира решително и проби два пъти противника си в първата част, с цел да я вземе с 6-3, само че във втория сет Нишикори съумя да реализира единствения пробив и да изравни резултата. В идващите два сета Джокович бе цялостен стопанин на корта, като взе общо четири пъти подаването на противника си и му даде общо четири гейма. Носителят на 12 трофеи от Големия шлем приключи дуела с 39 печеливши удара против 21 непредизвикани неточности и впечатляваща успеваемост на мрежата - 18 спечени точки от 20 излизания.

По този метод Джокович стигна до полуфиналите на Уимбълдън за първи път от 2015-та година, когато завоюва купата в Ол Ингланд Клъб за трети път, а за място на финала ще спори със международния номер 1 Рафаел Надал или аржентинеца Хуан Мартин дел Потро. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР