Бившият номер 1 в света Новак Джокович отнесе сериозни критики

...
Бившият номер 1 в света Новак Джокович отнесе сериозни критики
Коментари Харесай

В Сърбия нарекоха Джокович ”идиот” заради подкрепа към Хърватия

Бившият номер 1 в света Новак Джокович отнесе съществени рецензии в родината си Сърбия, откакто разгласи, че поддържа тима на Хърватия на Световното състезание по футбол. Сърбите отпаднаха още в груповата фаза на Мондиала, а преди няколко дни Джокович, който сега играе на Уимбълдън, съобщи, че се надява Хърватия да завоюва трофея.
" Подкрепям Хърватия. Знам кой тим желая да видя да подвига трофея ", съобщи Джокера, който през вчерашния ден си обезпечи място на четвъртфиналите на Ол Ингланд Клъб.

Думите му провокираха остра реакция в Сърбия, като членът на ръководещата партия на Александър Вучич - Владимир Джуканович, назова Джокович глупак. Джуканович сега е на отмора в Гърция, само че това не му попречи да подлага на критика тенис звездата, публикувайки видео в Instagram.

" Само идиоти биха подкрепяли Хърватия. Не те ли е позор, Новак? Всички, които поддържат Хърватия, са психопати или луди и би трябвало да бъдат затворени в лудница. Джокович е народен воин и аз му благодаря, само че по какъв начин не го е позор да поддържа Хърватия. Толкова доста сърби от Крайна те поддържат, а ти подкрепяш страната, която ги изгони ", съобщи Джуканович.

В същото време президентът на Сърбия Александър Вучич не скри, че е подкрепял Русия в четвъртфиналния мач с Хърватия. " Това е мое право. Сърбия е демократична страна и всеки може да поддържа който си желае ", разяснява Вучич.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР