Бившият номер 1 в света Новак Джокович няма да има

...
Бившият номер 1 в света Новак Джокович няма да има
Коментари Харесай

Джокович отново пропуска Индиан Уелс и Маями заради ковид ограниченията в САЩ

Бившият номер 1 в света Новак Джокович няма да има опция да взе участие в първите два Мастърс шампионата за година - Индиан Уелс и Маями - за втора поредна годината. Причината е, че управляващите в Съединени американски щати взеха решение да удължат възбраната за влизане в страната на неимунизирани против Covid-19 чужденци.

Джокович отхвърля да се ваксинира против вируса, заради което пропусна шампионатите в Съединени американски щати, Канада и Австралия през 2022, в това число два шампионата от Големия шлем и четири от Мастърс сериите. В края на предходната година стана ясно, че Австралия ще допусне сърбина на територията си и той ще може да се бори за десета купа от Аустрелиън Оупън по-късно този месец, само че Съединени американски щати продължава със строгите ограничения.

Американските гранични управляващи оповестиха, че удължават мярката за неимунизирани непознати жители най-малко до 10-ти април, което значи, че Джокович няма по какъв начин да играе в Индиан Уелс и Маями, в случай че не се имунизира, което той изрично съобщи, че няма да направи. Надпреварата в Индиан Уелс стартира на 6-ти март, а тази в Маями на 20-ти март. Джокера е печелил Мастърса в Индиан Уелс пет пъти и е вдигал купата в Маями шест пъти.

По този метод остава под въпрос и завръщането на Джокович в Ню Йорк за Откритото състезание на Съединени американски щати през лятото, както и Мастърсите в Синсинати и Торонто, като вярата на сърбина ще бъде Съединени американски щати и Канада да преразгледат рестриктивните мерки в идващите месеци. Ю Ес Оупън 2023 ще се организира в интервала 28 август - 10 септември. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР