Бившият номер 1 в света Анди Мъри достигна първи си

...
Бившият номер 1 в света Анди Мъри достигна първи си
Коментари Харесай

Мъри достигна първи финал от две години и половина насам

Бившият номер 1 в света Анди Мъри доближи първи си край в Тура от повече от две години и половина насам, откакто победи французина Юго Умбер с 3-6, 7-5, 6-2 в мач от полуфиналите на шампионата в Антверпен.

Британецът, който се завърна на корта след интервенция за частична промяна на тазобедрената става при започване на годината, за последно бе играл край в Дубай през март 2017, когато победи Фернандо Вердаско, с цел да завоюва 45-та купа в кариерата си. Срещу Умбер Мъри продължи с положителните си изяви напоследък и записа осми триумф в последните си 11 мача.

„ Радвам се, че стигнах финала. Справих се добре, с цел да обърна развоя на мача през днешния ден. Беше мъчно, тъй като той удряше доста мощно топката от дъното на корта “, разяснява Мъри, който на финала ще се изправи против швейцареца Стан Вавринка. Британецът води в мачовете сред двамата с 11-8. „ Мисля, че ще се получи прекрасен мач. Със Стан сме играли доста дружно. Хубаво е, че още веднъж можем да се срещнем на край “, показа носителят на три трофеи от Големия шлем.

По-рано през вчерашния ден Вавринка победи 18-годишния дебютант на равнище полуфинал Джаник Синер с 6-3, 6-2. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР