Бившият номер 1 в мъжкия тенис Новак Джокович ще спори

...
Бившият номер 1 в мъжкия тенис Новак Джокович ще спори
Коментари Харесай

Джокович срещу Чилич на финала в Куинс Клъб


Бившият номер 1 в мъжкия тенис Новак Джокович ще спори за купата на шампионата на трева Куинс Клъб в Лондон. На полуфиналите сърбинът се оправи с Жереми Шарди от Франция, побеждавайки го със 7-6(5), 6-4 след час и 32 минути игра. Така Ноле доближи до първия си край от близо година, като за купата ще спори с лидера в схемата Марин Чилич от Хърватия.

Иначе през днешния ден Джокович продължи със солидното си показване в Лондон. След равносилен първи сет, минал без пробиви, в последвалия тайбрек 31-годишният сърбин съумя да поведе след 7-5 в своя изгода.

Във втория сет носителят на 12 трофеи от Шлема осъществя решителен пробив в деветия гейм, след който затвори мача на собствен сервис за крайното 6-4.

Утре Новак ще опита да завоюва 69-ата си купа в кариерата, като за тази цел ще би трябвало да победи водача Марин Чилич. Предстоящият дуел ще е под номер 16 сред двамата, като сърбинът води безапелационно с 14-1 победи. Единствената победа на хърватина обаче пристигна точно в последния конфликт посред им – на четвъртфиналите на Мастърса в Париж, където Чилич се наложи с 2-0 сета. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР