Бившият ни посланик в Москва и опитен политически анализатор -

...
Бившият ни посланик в Москва и опитен политически анализатор -
Коментари Харесай

Илиян Василев: България и Германия са виновни за откъсването на територии от Украйна

Бившият ни дипломат в Москва и умел политически анализатор - Илиян Василев, изрече мнението си за протичащото се в последните часове:

До в този момент ви убеждаваха, че Русия няма да нападне Украйна, даже иронизираха, че целият свят следи с паника по какъв начин Русия не атакува Украйна, нали?! Съединени американски щати бяха алармисти, нали? Разузнаването им нищо не струваше.

След Будапещенските съглашение, през вчерашния ден Русия скъса и Минските - остава въпросът какъв брой въобще костват договорите подписани от Путин?

За решението да се откъсне следващата територия от Украйна и да се сложи под заплаха европейския ред и сигурност своята отговорност имат

Германия - поради Северен поток и Ост Политиката и

България - поради Турски поток и българската версия на Ост Политика

Радев/Борисов/Пеевски заиграването с Русия

За това че " признаха " на думи и на дело Крим и по този начин направиха допустима анексията на сепаратистките региони.

За това че принизиха армията до положение в което тя не е способна да отбрани България и да взе участие в групови задачи.

За това че торпилираха напъните да се построи групова отбранителна единица на НАТО в Черно море, тъй като за Борисов трябваше да има лодки и платноходки /това е държавна измяна/.

Радев де факто продължава тази линия на Борисов и единствената зона на съревнование, която остава незасегната от измененията и конкуренцията кой да държи ключа към контактите с Путин.

За това усилиха зависимостта ни от съветски природен газ до 94 % и разрешиха редуциране на запасите ни в Чирен до непознати за новия век ниво на ресурси /и като % и като равнища/, за това че не обезпечи цялостните размери от азерски газ и не подписаха дълготрайни контракти за доставка на ВПГ с цел да обслужат Москва.

За това че вложиха 3 милиарда лв. в стратегически план на Русия, който в този момент е под опасност от наказания /само извънредно незапознат човек може да си намерения, че откакто стопират Северен поток - 2, ние ще останем " на изсъхнало " и за това предизвестявам от дълго време, само че кой да чуе/ и с неприемливо висок геополитически риск, като по този начин освен сложиха под въпрос връщането на инвестиците, само че затвърдиха визията за България като пета колона на Кремъл.

За това че гледаха встрани когато Русия сложи под директен и заобиколен надзор близо една трета от българския Брутният вътрешен продукт.

За 2021 година сме платили на Русия близо 9 милиарда лв. за петрол и газ, с които финансирахме репресивния режим на Путин и съветската войска и нашествието и в Украйна.

Това държавно управление мъчно ще издържи тъй като геополитическата несъответственост на съставните му елементи и е противопоказно на това, от което имаме потребност.

Очаквайте апели за снишаване - мизерни водачи с мъчно време.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР