Бившият ни национал и настоящ треньор Николай Иванов, който бе

...
Бившият ни национал и настоящ треньор Николай Иванов, който бе
Коментари Харесай

Николай Иванов стана национален селекционер на Румъния

Бившият ни национал и сегашен треньор Николай Иванов, който бе в щаба на женския народен тим по волейбол на България, пое поста народен селекционер на дамите на Румъния. Николай Иванов е бил извикан на „ пожар “ от федерацията на северната ни съседка по време на европейските квалификации, тъкмо преди международното състезание за мъже в България Италия.

В първия си мач от квалификациите отборът на Румъния започва със загуба от Босна и Херцеговина, което понижава възможностите й за присъединяване на Евро 2019. След провалянето управлението на румънската централа взема решение да освободи старши-треньорката на състава, а родният експерт получава предложение за поста, което той приема и незабавно отпътува.

Само за броени дни под негово управление, волейболистките на Румъния печелят идващите три мача. Първо осъществят победа над Испания, а по-късно и два пъти Латвия, като домакини и посетители. С тези триумфи те са лидер в класирането в групата си, (три победи, една загуба) и имат всички шансове за класиране на Евроволей 2019.



„ Всичко се разви безусловно за часове - един ден преди втория мач от квалификациите, в който Румъния гостуваше на Испания. Обадиха ми се вечерта и ми предложиха да поема поста. Трябваше незабавно да заминавам за Испания. Нямах време да размишления, одобрих незабавно и потеглих на “пожар “. Изключително доста се веселя, че за късия интервал от взаимната ни работа с румънките се справихме и записахме победи. Целта ни е класиране на европейското състезание през идната година “, разяснява за BGvolleyball.com Николай Иванов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР