Бившият неоспорим шампион на UFC в категория до 57 килограма

...
Бившият неоспорим шампион на UFC в категория до 57 килограма
Коментари Харесай

Димитриъс Джонсън победи в турнира на ONE FC

Бившият безспорен първенец на UFC в категория до 57 кг Димитриъс Джонсън имаше ползотворна първа година при новия си шеф ONE FC. Той победи посредством единомислещо съдийско решение Дани Кингад на финала в гран при шампионата за дивизията. Сега Джонсън е с три победи от три дуела в ONE и се чака идващият му пердах да е за шампионския пояс на дивизията.

В първия рунд Джонсън употребява битката си, с цел да сведе багра до земята. Замаскира дабъл лег тейкдауна с десен и се гмурна стремително. Кингад се озова на платното и всеки негов опит да се изправи бе посрещнат с хедлок или гилотина от страна на Димитриъс. След известно време Кингад съумя да стане само че бе замаян с тежък удар и още веднъж свален на земята. Джонсън заключи кимура от сайд надзор, само че не съумя да я приключи заради височината на главата на съперника си. И въпреки всичко, Кингад оцеля в първият рунд, само че това бе сигурен знак, че Джонсън ще може да господства битката.

Вторият рунд беше съвсем същия. Джонсън събори Дани Кингад на земята рано и видяхме разликата в граплинга на двамата състезатели. Бързи и ефикасни пасове на гарда със промяна на таза от страна на американеца. Най-големият триумф за Кингад бе опит за кимура и връщания към гард. Граплинг уменията на Джонсън без подозрение бяха изненадващи за Кингад. В промоционалното видео преди дуела, той сподели, че възнамерява потвърди, че точно там можем да намерим слабото място на “Майти Маус. Поредният доминантен рунд за Димитриъс Джонсън.

Третият рунд бе сходен на предишните. С дребната разлика, че Кингад откри миг, в който бе в горна позиция. Джонсън бързо прекатурна обстановката и сподели, че няма еднакъв в скрамбълите. Граплинг уменията и опитът на Димитриъс бяха прекалено много за Кингад в този дуел.

Видео на срещата можете да гледате във нашата видео секция по-долу.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР