Бившият национален селекционер Станимир Стоилов сподели пред Гонг своите впечатления

...
Бившият национален селекционер Станимир Стоилов сподели пред Гонг своите впечатления
Коментари Харесай

Стоилов: Очаквам тежък мач за България срещу Косово

Бившият народен селекционер Станимир Стоилов показа пред " Гонг " своите усещания от мача на “трикольорите” с Черна гора и разкри упованията си за дуела с Косово от европейските квалификации.
 Станимир Стоилов гостува в настоящо студио @@@
- Г-н Стоилов, стартирахме европейските квалификации с тъждество против Черна гора в София. Какви са възможностите на България за класиране на Европейското състезание през 2020 година?


- Като изключим любимеца Англия, силите на останалите четири тима са извънредно изравнени - всеки може да победи всеки. Ето за какво всяка извоювана точка е значима. Според мен битката за второто място ще е до последните мачове в групата. Ние не би трябвало да имаме големи упования към нашия тим. В шампионата “Лига на нациите” стартирахме съвършено, само че в края не ни доближиха силите. Тези европейски квалификации ги започваме обикновено, нека ги приключим съвършено.

- Утре гостуваме на Косово? Какво да чакаме от този мач?

- Косово е най-неприятният тим, който можеше да ни се падне от пета урна. Отбор, формиран от футболисти, играещи в положителни клубове от положителни шампионати. Този отбор занапред ще набира скорост. Очаквам тежък мач за България, тъй като при домакините ще има спомагателна упоритост, защото това е първа европейска подготовка за тях. Емоциите и настроението при косовските футболисти ще е приповдигнато, атмосферата на стадиона също ще бъде тежка. Нашият тим обаче играе дружно от много време - трети или четвърти квалификационен шампионат, и има нужната убеденост. Ако покажем груповия дух и дейности, които показахме в “Лигата на нациите” мисля, че можем да спечелим мача. И треньорът, и самият тим знаят, че в случай че разчитаме единствено на самостоятелна класа, няма да реализираме нещо запаметяващо се в Прищина.
 Станимир Стоилов гостува в настоящо студио @@@
- И един по-страничен въпрос. Появиха се информации, че български клубове имат интерес към Вас. Така ли е?

- Аз от дълго време, и нееднократно или два пъти съм заявявал, че на този стадий от моята кариера не премислям завръщане в България. Надявам се, че въз основата на труда и напъните, които съм положил досега, ще получа някакво положително предложение за работа от чужбина. Естествено, не пребивавам в илюзия, че ще ме поканят западноевропейски тимове, само че се надявам, че мога да получа късмет от клубове от Средна и Източна Европа. Ще бъде тъпо за напъните и лишенията, които аз и моя щаб сме хвърлили, с цел да се укрепим в специалността в чужбина, в случай че толкоз елементарно захвърлим всичко и се приберем в България. Нашето предпочитание и упоритост са да опитаме най-малко още един път в чужбина.
ЕВРО 2020 1 кръг, петък 22 март  България 1:1краен резулат  Черна Гора
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР