Бившият национален селекционер Красимир Балъков даде пространно интервю пред “Тема

...
Бившият национален селекционер Красимир Балъков даде пространно интервю пред “Тема
Коментари Харесай

Балъков много разочарован - slava.bg

Бившият народен селекционер Красимир Балъков даде просторно изявление пред “Тема Спорт”. В него той приказва по голям брой въпроси, като не пропуща да означи, че е афектиран от метода, по който завърши престоят му отпред на “лъвовете”. Той се стопира на избора на Димитър Илиев за Футболист на годината, обстановката във футбола ни и концепциите си за развиването му.

“Не мога да вдишвам без футбол. Продължавам да работя по своята идея за юношеския футбол. България се нуждае от нова визия за играта. Общувал съм с доста хора, натрупал съм познания, които мога да приложа. В нашата страна има доста футболен материал. Проблемът е, че манталитетът ни в някои сфери е неконструктивен.

Не сме отворени към промени, доста мъчно се решаваме на такива. Някак си не имаме вяра в практиките, които се ползват от години в чужбина. Няма визионери. Всеки желае да завоюва бързо пари и нещата да се случват на момента. Не става по този начин. Консервативна нация сме и не сме доста отворени към промени. Нямаме и нужното самообладание. За да започнеш да печелиш от футбол, са нужни най-малко пет години. Това е интервалът, в който създаваш играчи”, споделя Балъков.

Той се стопира и на тематиката “БФС” след подадената от Борислав Михайлов оставка.

“Аз съм доста отчаян от това, което се случи с мен в националния тим. Трябваше да преглътна доста негативизъм. Два-три месеца по-късно още не съм претърпял всичко. Изхабих доста сила, вложих доста предпочитание. Начинът, по който завърши цялата история обаче беше, много тежък и непочтителен към мен. Това, което стана, си е загнездено в мен.

Всичко обвързвано с управлението на футболния съюз не ме касае и не желая да го мисля. Но абсолютно притискам палци на националния тим. Разговаряхме с Георги Дерменджиев. Вярвам, че можем да създадем нещо позитивно в този толкоз отрицателен миг. Искам да напълним стадиона на 26 март и да поддържаме националния тим, както в никакъв случай преди. Да напълним с концепцията да подкрепим тима, а не да вредим, както стана на мача с Англия. Да, в случай че се класираме на европейско, футболът ни няма да стане по-добър, само че най-малко ще е солидна причина, с цел да се случи нещо друго в идващите години. Унгария е тим на нашето равнище, както и останалите евентуални противници. Нашето малко преимущество е публиката”, добавя някогашният национал.

Балъков приказва и за избора на Димитър Илиев и появилите се мнения за какво не е бил викан в националния тим.

“Този въпрос е към публицистите, тъй като вие си го избрахте, нас никой не ни е питал. Уважавам избора и приветствам Илиев. Мисля, че също толкоз причини като него имаше и Антон Недялков. Вие, публицистите, обаче сте избрали друг”, разяснява легендата.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР