Бившият национал Валери Божинов обмисля да изиграе последния си мач

...
Бившият национал Валери Божинов обмисля да изиграе последния си мач
Коментари Харесай

Валери Божинов смрази всички, взе сериозно решение за бъдещето си като футболист

Бившият национал Валери Божинов обмисля да изиграе последния си мач в професионалния футбол против Левски. 36-годишният състезател ще го направи на 16 октомври, когато Септември приема водения от Станимир Стоилов отбор на стадион „ Васил Левски “ от 20:30 часа, предава БЛИЦ. Божинов желае да приключи кариерата си против обичания Левски и се чака това да бъде оповестено публично. Не е загадка благосклонността сред него и почитателите на сините, като последователите ще го изпратят уместно в последния му мач.

През този сезон Валери Божинов не е взел присъединяване в нито един дуел на Септември от efbet лига, защото не е картотекиран в шампионата, а се води админ на клуба. Но той е компактно до треньора Славко Матич и влиза в ролята на негов асистент. Той постоянно беседва с младите играчи на отбора и им вдъхва убеденост, което доста се цени от сръбския ментор. Божинов тренира с тима, само че най-вероятно единствената му поява на терена през този сезон ще е против Левски, когато ще получи картотека.

През лятото 36-годишният футболист взе присъединяване в контролата против сините на „ Герена “, която приключи при тъждество 1:1 на 18 юни. Той напусна клуба след завръщането на Станимир Стоилов, само че в никакъв случай не е криел благосклонностите си към треньора.

„ Нормално е да желая да бъда в Левски. Имах предложение да остана от господин Стоилов и господин Сираков, само че тогава може би не бях подготвен. Реших, че желая да продължа да играя футбол. По-добре е да се върнеш на „ Герена “ с опит, когато си подготвен, в сравнение с да те изгонят “, разгласи преди към месец Божинов. Не е изключено в бъдеще той да се завърне в клуба.

В богатата си кариера футболистът е носил екипите на огромни тимове в Европа като Ювентус, Манчестър Сити, Фиорентина, Спортинг Лисабон, Парма и Партизан Белград. Божинов към момента държи върха за най-младия футболист, който е взел участие в мач в Серия А, когато е единствено на 15 години и 11 месеца. Тогава дебютира за Лече в елита на Италия. Той има 43 мача и шест попадения за националния тим на България.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР