Бившият национал на България за Купа Дейвис Радослав Лукаев изрази

...
Бившият национал на България за Купа Дейвис Радослав Лукаев изрази
Коментари Харесай

Радослав Лукаев: Григор и Валверду трябваше да се разделят отдавна

 Григор Димитров желае Борис Бекер за треньор  Григор Димитров се раздели с треньора си
Бившият национал на България за Купа „ Дейвис " Радослав Лукаев изрази мнение, че раздялата сред Григор Димитров и Дани Валверду е закъсняла.

„ Това трябваше да стане доста от дълго време. Години наред се виждаше, че Григор не трансформира стила си на игра по отношение на настилката. Той играеше бекхенд слайс на алено, а това дава огромно преимущество за съперника. Поведението му ставаше все по-пасивно. За мен, Валверду бе в ролята на момче за всичко, а не толкоз на треньор. Всички, които сме в тениса, знаем по какъв начин са се срещнали и по какъв начин той го е избрал за негов ментор... ", споделя Лукаев пред „ Меридиан мач ".

Според него, Димитров има потребност от сериозен човек до себе си, който да промени някои аспекти в играта му.

„ Това ще се отрази и на душeвността му. Там също има проблем, тъй като се вижда спад в играта във значимите моменти, където му липсва самочувствие ", безапелационен е бившият национал.

Относно слуховете за диалози на Димитров с Борис Бекер, Лукаев е песимистичен.

„ За мен германецът е по-скоро име от предишното, в сравнение с да бъде треньор на който и да било. Надявам се добре да обмислят в щаба на Григор от какво се нуждае, тъй като си проличава че нещата се изпускат, а времето лети. Пожелавам му триумф и нека да откри верния човек, който да го стимулира ", продължава Лукаев, който има няколко участия в шампионатите от Големия шлем.

Треньорът също по този начин се надява Григор да промени отношението си към българския тенис.

„ Той не дава добър образец на останалите като стои надалеч от родината си. Едва ли ще имаме в миналото тенисист като него, по тази причина по-малките би трябвало да черпят от това, което той е постигнал ", споделя Лукаев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР